eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az oroszok elrontották a kanadaiak ünnepét

Az orosz jégkorong-válogatott hosszabbításban szerzett aranygóllal 5-4-re nyert a házigazda kanadai csapat ellen a világbajnoki döntőben.

Parádésan kezdte az álomdöntőt a vendégcsapat és már az első kapura lövéséből megszerezte a vezetést. Ezt követően viszont a címvédő lehengerlően játszott és Burns duplájával, valamint Kunitz hatalmas lövésével már az első szünet előtt megnyugtató előnyt szerzett, ráadásul egyszer még a kapuvas is segített az orosz hálóőrön, Nabokovon.    

Az oroszok a második harmad elején szintén eredményesek voltak, a hátsó palánkról visszapattanó korongot Szjomin vágta a kapuba. A lendület megmaradt, azonban Ward többször is szenzációsan védett. A harmad közepén a vb-gólkirály Heatley váratlan lövésével visszaállt a kétgólos különbség.

A harmadik felvonásban őrült rohamokat vezetett az európai gárda, és az 55. percben sikerült egyenlítenie. Következett a hirtelen halál, amelynek elején Nasht, a korong nézőtérre lövéséért kiállították, s a létszámfölényt Kovalcsuk váltotta aranygólra.

Az európai csapat utoljára 1993-ban diadalmaskodott, és most ez volt az együttes történetének - orosz, illetve szovjet néven - 24. világbajnoki címe, a kanadaiaknak éppen ugyanennyi van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×