eur:
388.87
usd:
360.59
bux:
68553.77
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Benedek Dalma egyesben győzött

Ezüstérmet szerzett az olimpiai számban, 500 méteren a Paksy Tímea, Kozák Danuta, Benedek Dalma, Fazekas Krisztina és a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, Benkő Zoltán, Kadler Viktor összeállítású kajak négyes is a milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokságon. 1000 méteren egyesben Benedek Dalma, kettesben pedig a Medveczky Erika, Faldum Bereniké páros győzött. A férfiaknál Kucsera Gábor ezüstérmes lett. Kenu egyesben a címvédő Vajda Attila a nyolcadik helyen végzett. Kettesben a Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás duó ötödik lett, ezzel a magyar küldöttség két újabb kenus kvótához jutott.

Szakadó eső fogadta az Idroscalo szabadidőparkba kilátogatókat, de a rajtra lecsendesedett, és már csak szemerkélt az eső.

A kajakos Benedek Dalma meggyőző előfutam-győzelemmel került a döntőbe, ahol 2006 Eb- és vb-győzteseként egyértelműen a favoritok közé tartozott. A Dunaferr kajakozója az első 500 méteren a szerb színekben versenyző Antonija Nadjrával küzdött, de a táv második felében faképnél hagyta riválisát és mintegy három hajóhossz előnnyel ért célba.

A kenusoknál a világbajnok Vajda abban a reményben szállt vízre, hogy megvédi tavaly, Pontevedrában kiharcolt címét. Ehhez képest 250-nél még az ötödik, majd 500-nál a harmadik volt, és a táv utolsó negyedéig tartotta pozícióját. A hajrára azonban visszaesett, a többiek sorra megelőzték és végül csupán nyolcadikként zárt. A számot az a Goubel nyerte, aki az előfutamban is megverte a magyart.

Az elmúlt években Kammerer Zoltánnal párosban remeklő Kucsera Gábor előzetesen annak is örült, hogy a 9-es, "surranópályára" kapott besorolást, mert - mint mondta - ez aránylag szélvédett.

A magyar kajakozó végül remek teljesítménnyel a második lett a brit Tim Brabants mögött.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×