eur:
388.49
usd:
360.55
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Chelsea-nek fejelt góllal vágott vissza

Roy Keane, a Manchester United korábbi csapatkapitánya egyszer azt mondta róla: "Nem értem, hogy Skóciában miért vannak elájulva Darren Fletchertől?" Aztán amikor "Fletch" fejesével lezárta a Chelsea 40 mérkőzésből álló győzelmi sorozatát, már az egykori csapattárs is megváltoztatta a véleményét. A moszkvai BL-döntő előtt az InfoRádió honlapján bemutatjuk a Chelsea és a Manchester United 17-17 játékosát. Ezúttal a manchesteri középpályás, Darren Fletcher pályafutásával ismerkedhetnek meg.

Fletcher pályafutását azonban még így is uralja a kettősség. A skót válogatottban alapember, sőt a csapatkapitány-helyettes. 1886 márciusa óta ő a válogatott történetének legfiatalabb "csékája".

A Man Unitedben azonban nem tud több lenni megbízható kiegészítő embernél. 2000 nyarán kölyökjátékosként - a hivatalos angol titulus szerint trainee-ként - került a klubhoz, 2001-ben pedig már profi szerződést kapott. 1984. február elsején született, 17 éves volt akkoriban.

Eredetileg többnyire jobb oldali középpályásként vették számításba, az ismert havilap, a Shoot! David Beckham utódjának kiáltotta ki. Fletch azonban eleinte nem tudta beváltani a szerepléseihez fűzött reményeket, sokat volt sérült.

Beckham Madridba távozása után, a 2003-2004-es szezonban kapott először gyakori szerepet az első csapatban, igaz, nem a jobb oldalon, hanem középen. Kezdő játékos volt a Millwall elleni, 2004-es FA-kupa-döntőben.

De továbbra sem tudta bebetonozni a helyét. Csak 2005. januárjában lőtte első gólját hivatalos mérkőzésen - addigra a válogatottban már kettőt is szerzett. Az év októberében "találta őt meg" Roy Keane, tegyük gyorsan hozzá, nem egyedüli céltábla volt. Igaz, néhány héttel később "Fletch" frappáns választ adott a Chelsea-nek fejelt látványos góljával.


A 2006-2007-es idényben eleinte elég sokat játszott - három gólt is szerzett, a Charlton ellen - mégis kiszorult a csapatból, miután Sir Alex (alkalmasint teljesen érthetően...) a Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Michael Carrick, Ryan Giggs négyest favorizálta.

Nem változott a helyzet a mostani idényre sem. Darren Fletcher a legjobb játékát az Arsenal elleni FA-kupa-mérkőzésen nyújtotta, amelyen két gólt is szerzett. Utána sérülése miatt egy hónapot ki kellett hagynia, de a West Ham United ellen, az utolsó előtti fordulóban megint pályára tudott lépni.



"Természetesen" csereként. Mert hogy ez nem meglepő. A hivatalos mérkőzései több mint egyharmadán csereként szállhatott csak be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×