eur:
389.06
usd:
361.34
bux:
68684.23
2024. május 7. kedd Gizella

"Nem engedhetünk meg magunknak egy ilyen mérkőzést"

Legfeljebb az ötödik helyet szerezheti meg a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon, mivel a negyeddöntőben 36-35-re kikapott a címvédő orosz csapattól. Róth Kálmán kétszeres magyar bajnok edző az InfoRádióban azt mondta: el kell gondolkodni azon, hogy nagyon nagy különbségek vannak a csapat játékosai között.

Ön minek tudja be a vereséget?

Világszínvonalú támadójátékot produkáltunk, hiszen 35 gólt lőttünk, a világ talán legjobban védekező és legjobb fizikai adottságokkal rendelkező csapata ellen. Ugyanakkor védekezésben totális csődöt láttam, hiszen 36 gólt kaptunk, és ez eszméletlenül sok. Emiatt nem kerülhettünk a legjobb négy közé. El kell gondolkodni azon, hogyan lehetséges, hogy a világ legjobb kapusa a mi csapatunkban szerepel, mégis ilyen mennyiségű gólt kapunk. És ez nem csak erre a mérkőzésre jellemző.

Ha az eddigi teljesítményt mérlegre tesszük, megérdemelte volna a magyar válogatott a négy közé jutást?

Ez egy nehéz kérdés. Nem biztos, hogy ebben szabad egyértelmű véleményt mondani. Az biztos, hogy nagyon sokat veszítettünk Korea ellen. Nem elsősorban az eredmény miatt, hanem a csapat presztízse miatt is. Azt hiszem, hogy egy ilyen komoly csapat nem engedhet meg magának egy ilyen mérkőzést. Azon is el kell gondolkodni, hogy nálunk a csapat keretében rendkívül nagyok a különbségek a játékosok között. Vannak olyanok, akik képesek világszínvonalon kézilabdázni, ugyanakkora a keret másik részében vagy egy-két olyan ember, aki nem biztos, hogy megüti ezt a szintet.

Ezen a tornán összességében eddig Mehlmann Ibolya sem ütötte meg, pedig ő az alapcsapathoz tartozott az utóbbi időben.

Évek óta komoly probléma, hogy a külföldi szerződések milyen hatással vannak a játékosok további szereplésére. A magyar kézilabdások hozzászoktak egy sajátos terheléshez. Nem hiszem, hogy nem akarta volna a legjobbat kihozni magából, de talán a környezetváltozás nem tett jót neki. De ezzel nincs egyedül. Többen vannak, akik a külföldi csapatokban messze nem tudták azt nyújtani, mint amit akkor, amikor Magyarországon játszottak.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Részt vennél az otthonfelújítási programban? Itt a kormány listája arról, milyen papírokat érdemes előre beszerezni

Részt vennél az otthonfelújítási programban? Itt a kormány listája arról, milyen papírokat érdemes előre beszerezni

Most véglegesíti a kormány az otthonfelújítási hitelprogram felhívástervezetét a hétfőn lezárult társadalmi egyeztetésen beérkezett több száz vélemény alapján – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A program honlapja május végén indul, a kamatmentes hitelt és vissza nem térítendő támogatást június 3-tól lehet igényelni az MFB Bank Pont Plusz hálózatban. A pályázni szándékozó családoknak többféle előkészületet is érdemes megtenniük az éles indulásig, és érdemes már most beszerezniük több dokumentumot – hívta fel a figyelmet a minisztérium.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×