eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kolonics: "Egyesben és párosban egyszerre szinte lehetetlen"

A kenusoknak szinte lehetetlen egyesben és párosban is indulni a világversenyeken - mondta az InfoRádiónak adott interjújában Kolonics György.

A kétszeres olimpiai bajnok versenyző Kozmann Györggyel párosban az idei duisburgi világbajnokságon 500 méteren aranyérmes lett - egy nappal azután, hogy 1000 méteren címvédőként csak hatodik helyen végzett.

"Az egész év lehetne pocsék, ha a legfontosabb futamon rosszul megy a hajó. 1000 méteren csalódást okozott a hatodik hely. Bosszantó volt, hogy rossz taktikát választottunk, de legalább tudtuk, hogy nem mással volt gond" - fogalmazott a 35 éves világklasszis.

"Az előfutamok alapján bíztunk benne, hogy 500-on javítani tudunk. Nem volt teher rajtunk, mert az olimpiai kvótákat már a hosszabbik távon kivívtuk" - tette hozzá.

Az egyesbeli szereplésről Kolonics György azt mondta, hogy nem hiányzik, mert nem is egyeztethető össze a párossal.

"Vagy valaki egyest meg, vagy páros. A kettő együtt gyakorlatilag kudarcra van ítélve. Kozmann Gyurival a 2004-es Eb-sikernél döntöttünk a párosról, azóta egyikünk sem foglalkozik az egyes lehetőségével" - jegyezte meg a Csepel versenyzője.

(A kétszeres olimpiai bajnok kenus Kolonics Györggyel készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják vasárnap délután egy és két óra között az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×