eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Chelsea új edzőjének nincs megfelelő végzettsége

A Manchester United - ha úgy tetszik: Sir Alex Ferguson - a Mourinho-érában hat bajnoki mérkőzésből mindössze egyet tudott megnyerni a Chelsea ellen, igaz, azzal, 2005 novemberében, megszakította a Kékek 40 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát a Premier League-ben. Ám most új korszak kezdődik: a Chelsea-t a vasárnapi rangadón Avram Grant vezeti.

Az egykori izraeli szövetségi kapitány pályafutása során először dirigálja csapatát a Premiershipben. Magasan van az első akadály: az Old Traffordon, a Manchester United az ellenfél.

Érdekes, hogy Grantnek nincsen profi licence, ami, elvileg, nem csak a magyar bajnokságban, de az angol élvonalban is alkalmazási feltétel. Kapott ugyan haladékot (12 héten keresztül minden különösebb szankció nélkül dolgozhat vezetőedzőként), ám az azt követő hosszabbításhoz a szövetség engedélye kell.

Az FA a közelmúltban adott méltányossági okokból ilyen engedélyeket, de mindig valamilyen meghatározott okkal. Glenn Roeder egészségügyi okból kapott mentességet, Gareth Southgate esetében korábbi játékosmúltja számított. Martin O'Neill ugyancsak megkapta a működési engedélyt, miután egy ötnapos gyorstalpalót, úgynevezett "felfrissítő tanfolyamot" elvégzett.

Grant esetében is ez lehet a megoldás - vagy addig az orosz válogatott elvérzik az Európa-bajnoki selejtezőkön, s Guus Hiddink "felszabadul".

A Daily Mail információ szerint az 52 éves szakember már egy héttel ezelőtt, vagyis José Mourinho távozása előtt 4-5 nappal felhívta az izraeli edzőbizottság vezetőjét, Amnon Razt, és azt mondta: "kell egy pro licenc, de gyorsan".

A testület vezetője és az izraeli szövetség elnöke már intézkedett, hogy felgyorsítsák a folyamatot, és minél előbb megkaphassa a szükséges papírokat a Chelsea új trénere. Az UEFA-nak is levelet írtak, amelyben kérték, hogy vegyék előre Avram Grant ügyét.

Mindesetre a Chelsea nincs könnyű helyzetben, az utóbbi két bajnokiján csak egy pontot szerzett.

Wayne Rooney, a Manchester United csatára azon a véleményen van, hogy ha a Kékek kikapnak az Old Traffordon is, jelentős hátrányba kerülnek a bajnoki versenyfutásban.

A Chelsea-ben Frank Lamprad és Didier Drogba továbbra sem játszhat, mint ahogy sérült Claudio Pizarro és Ricardo Carvalho is. Andrij Sevcsenkónak immár nem kell izgulnia, most már szabad az út előtte a kezdő csapatba.

Avram Grant, menedzserként töltött első mérkőzésén, az alábbi keretből válogat a vasárnap délután öt órakor kezdődő mérkőzésre: Cech, Cudicini, Hilario, Ferreira, Terry, Alex, Ben Haim, A Cole, Belletti, J Cole, Essien, Sevcsenko, Kalou, Malouda, Wright-Phillips, Mikel Obi, Sidwell, Sawyer, Hutchinson.

A Manchester United hasonló összeállításban fog pályára lépni, mint a hétközi, lisszaboni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Sir Alex csak azon gondolkodik, Nani, vagy Tévez játsszon Van der Sar, Brown, Ferdinand, Evra, Vidics, Carrick, Giggs, Scholes, Cristiano Ronaldo és Rooney mellett.

Gary Neville és Owen Hargreaves még nem bevethető, így a következők alkotják a bő keretet: Van der Sar, Kuszczak, Heaton, Brown, Vidics, Ferdinand, Pique, Evans, Evra, Ronaldo, Scholes, Carrick, Anderson, Nani, Gibson, Eagles, Martin, Giggs, Rooney, Tevez, Saha, Tung

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×