eur:
389.54
usd:
361.57
bux:
68406.82
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bajnokok Ligája, E csoport: Feltartott kézzel megy a Lyon Barcelonába

Valóban két Barcelona létezik? Szinte rá sem lehet ismerni az idegenben vergődő katalánokra, ha a Nou Campban játszhatnak? Az E csoport második mérkőzésén, ugyancsak szerdán, este háromnegyed 9-kor, a Rangers a Stuttgartot fogadja.

A Barcelona négy pontot veszített eddig a spanyol bajnokságban - szinte mindenki erről beszél manapság a spanyol futballban. Ám a csapat hazai pályán hibátlan, s most megint hazai találkozó következik.

A Barca vendége az Olympique Lyon lesz, amely az előző két kiírás első játéknapján kétszer is legyőzte a Real Madridot. Ám ezúttal is megismételhetjük: hazai pályán... Idegenben koránt sem olyan veszélyes a Lyon, a francia bajnokság első három fordulójában kétszer is kikapott vendégként.

Eto'o még sérült

A katalánoknál Eto'o még mindig sérült, az Osasuna elleni mérkőzést kihagyó Lionel Messi ellenben lehet, hogy játszik. Mint ahogy játszik majd Abidal és Yaya Touré is, akik a többieknél lényegesen jobban ismerik az ellenfelet.

Az elefántcsontparti középpályást az AS Monacótól vette a katalán együttes, a francia ligában játszó játékosként látta nagyon sokszor a Lyont. Eric Abidal pedig éveken keresztül éppen a Lyon balhátvédje volt. Ugyancsak a Lyontól érkezett a Barcelona legrégebbi légiósa, Edmílson, de ő, valószínűleg nem fog bekerülni a kezdőcsapatba.

Az esélytelenek nyugalmával

A hatszoros francia bajnokcsapat küldöttségében a többség nem rejti véka alá: az esélytelenek nyugalmával játszhatnak a Nou Campban. Juninho Pernambucano, a csapatkapitány, s a csatárok edzője, a korábban mindkét klubban szerepelt Sony Anderson is azt mondja, számukra a tét a csoport második helye, a Barcelonát nem lehet "megfogni".

A Barcelonában Xavi ünnepel: 85. európai kupamérkőzését játssza majd, s ezzel beállítja a hajdanán Tarzannak becézett sziklakemény védő, Migueli klubcsúcsát.

Frank Rijkaard az Eto'o és Puyol távollétében a Valdes - Zambrotta, Milito, Thuram, Abidal - Yaya Touré, Xavi, Deco - Messi, Ronaldinho, Henry tizenegyet tervezi pályára küldeni. Állítólag néhány igazgató bizalma megingott a holland edzőben a klubnál, de azért még nem kell edzőváltástól tartani.

Hiányoznak a kulcsjátékosok

A csoport második mérkőzésén a skót Rangers a VfB Stuttgartot fogadja. 2003 őszén ugyancsak az első játéknapon találkozott egymással a két csapat, akkor 2-1-re a skótok nyertek, de végül a csoportból, a Manchester United mellett, a "svábok" jutottak tovább.

Mindkét csapatból (valószínűleg) hiányozni fog egy kulcsjátékos: a Rangers csapatkapitánya, Barry Ferguson, s a Stuttgart korábban Angliában, az Aston Villában szerepelt középpályása, Thomas Hitzlsperger is sérült. Ferguson felépülésére van némi remény.

Érdekes, hogy a bevethető játékosok többsége még nem szerzett gólt a Bajnokok Ligájában. A glasgow-iak közül csak a PSV-től szerződtetett DaMarcus Beasley, valamint a korábbi bordeaux-i játékos, Jean-Claude Darcheville szerzett már gólt a királykategóriában. Az ellenfél soraiból is csak ketten találtak már BL-mérkőzésen a kapuba: a román Ciprian Marica és a török Yildiray Bastürk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×