eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hleb: mint a falat kenyér - a Bajnokok Ligája selejtezőiről

A keddi négy mérkőzés után szerdán 12 találkozót játszottak a Bajnokok Ligája utolsó idei selejtezőkörében. A legnagyobb meglepetést a prágai Slavia az Ajax elleni győzelme jelentette. A Liverpool, a Rosenborg, a Dinamo Kijev, az Arsenal és a cseh gárda idegenben is nyerni tudott.

A Liverpool a francia Toulouse ellen győzött, az ukrán Andrij Voronin bomba góljával. Rafa Benítez öt helyen megváltoztatta a hétvégén a Villa Parkban győztes csapatát - a Vörösök ebben az összeállításban is egygólos győzelmet arattak.

Az üzbég Makszim Sackih góljával nyert a Dinamo Kijev Bosznia-Hercegovinában, a Szarajevo ellen. A Tampere United azzal a reménnyel fogadta a norvég Rosenborgot, hogy a trondheimiek kárára a második, a BL-csoportkörét elérő finn csapat lesz majd. Ehhez azonban csodára lenne szükség: a norvégok Finnországban simán, 3-0-ra győztek.

Az Arsenal sokáig döntetlenre állt Prágában, a Sparta ellen, majd a hajrában a maga javára fordította a találkozót. Az előkészületi mérkőzéseken is nagy formában játszó balhátvéd, Gael Clichy előkészítése után Cesc Fabregas szerezte az első gólt, majd a fehérorosz Alekszandr Hleb a másodikat. A szőke középpályás vasárnap, a Fulham ellen is győztes gólt lőtt az utolsó percben. Hleb - úgy kell az Arsenalnak, mint a falat kenyér az éhezőnek.

Az "Ágyúsok" előtt alighanem szabad a pálya a főtáblára, a Sparta elbukik. Mégis lehet cseh résztvevő a 32 között, mert a Slavia, meglepetésre, nyerni tudott a Real Madridnak eladott Wesley Sneijder nélkül vérszegény Ajax ellen. A mérkőzés egyetlen gólját Kalivoda a 76. percben, tizenegyesből lőtte.

A Sevilla - a keretből kizárt Daniel Alves nélkül - nehezen gyűrte le a tavaly ősszel BL-szereplő AEK Athént, de a kétgólos előny megnyugtatónak tűnik. Luis Fabiano és Kanouté szerezték a gólokat, a görögökön Rivaldo sem tudott segíteni. Tőzsér Dániel egy percet játszott, a találkozó végén.

A négy brazillal - köztük Roberto Carlossal és a gólt szerző Alexszel - felálló Fenerbahce 1-0-ra győzött Isztambulban az Anderlecht ellen. A belga csapatban Juhász Roland 90 percet játszott.

A Salzburg 1-0-ra győzött a Sahtar Doneck ellen, Zickler tizenegyes-góljával. Az ukránoknál a nemrégiben szerződtetett olasz válogatott, Lucarelli csak az utolsó negyedórára állt be. Az osztrákoknál Bodnár László nem kapott szerepet.

BL-selejtezőkör, 1. mérkőzések

Toulouse-Liverpool 0-1

Szpartak Moszkva-Celtic 1-1

Tampere United-Rosenborg 0-3

BATE Boriszov-Steaua Bucuresti 2-2

Fenerbahce-Anderlecht 1-0

FK Szarajevo-Dinamo Kijev 0-1

FC Zürich-Besiktas 1-1

AFC Ajax-Slavia Praha 0-1

SV Salzburg-Sahtar Doneck 1-0

Werder Bremen-Dinamo Zagreb 2-1

Sevilla-AEK Athén 2-0

Sparta Praha-Arsenal 0-2

 

Kedden játszották

Valencia-Elfsborg 3-0

Lazio-Dinamo Bucuresti 1-0

Benfica-FC Köbenhavn 2-1

Rangers-Crvena zvezda 1-0

(A visszavágókat augusztus 28-29-én rendezik.)

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×