eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Venus Williams visszatért a csúcsra Wimbledonban

A volt világelső Venus Williams nyerte az angol nyílt teniszbajnokságot. Az amerikai versenyző a női egyes döntőjében 6:4, 6:1-re győzött a francia Marion Bartoli ellen.

Venus Williams villámrajtot vett, a második játékban brékelte Bartolit és 3:0-ra elhúzott. A torna meglepetésembere, aki korábban legyőzte a szerb Jelena Jankovicot és az első helyen kiemelt belga Justine Henint is, nem adta fel: hozta a saját adogatását, majd a következő gémben visszavette, amit elveszített, ezzel 3:2-re szépített, majd ki is egyenlített.

Kezdődhetett minden elölről. A folytatásban azonban megremegett a francia keze, 5:4-nél két játszmalabdához jutott az amerikai. Az elsőt még hárította Bartoli, a másodikat azonban már értékesítette Venus Williams és 45 perc alatt megnyerte a nyitó szettet.

Ápolás, majd siker

A tengerentúli játékos a második felvonás (45 perc) első játékában - óriási csatában - brékelte riválisát, majd 3:0-ra elhúzott. A francia fáradni látszott, ráadásul a talpán keletkezett csúf vízhólyagok miatt ápolást is kért.

Az alkalmat Venus Williams is kihasználta: neki a combját kezelte az orvos. A kényszerszünet után szépített Bartoli, ám riválisa biztosan hozta a szerváját (4:1), sőt óriási küzdelemben ismét brékelte a franciát és már a negyedik wimbledoni sikeréért adogathatott.

Az utolsó gémben Venus Williams két meccslabdához jutott: az elsőt még hárította Bartoli, ám a másodikkal, egy bombaerős adogatással már nem tudott mit kezdeni.

A 27 éves amerikai csillag ezzel negyedszer (2000, 2001, 2005, 2007) nyerte meg a füvespályás Grand Slam-tornát, 2002-ben és 2003-ban pedig csak a fináléban kapott ki, mindkétszer húga, Serena bizonyult jobbnak nála.

Federer-Nadal újra


A férfi egyes fináléját idén is a címvédő svájci Federer és a spanyol Nadal játssza. A négy között Federer 7:5, 6:3, 6:4-gyel búcsúztatta a francia Gasquet-t, míg Nadal 3:6, 6:1, 4:1-re vezetett Djokovics ellen, amikor a szerb játékos feladta a küzdelmet.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×