eur:
389.34
usd:
362.38
bux:
67961.02
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb magyar aranyérem Gentben

Aranyérmet szerzett a magyar férfi párbajtőr-válogatott a genti vívó Európa-bajnokságon, miután a döntőben magabiztosan, 45:33-ra legyőzte a lengyel csapatot. A magyar küldöttség két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a belgiumi kontinensviadalt.

A döntő nyitóasszóját Kovács vívta, aki 5:4-es vezetéshez juttatta a magyar gárdát, amelyben Boczkó három, míg Imre egy tussal nyerte első meccsét, így három pár után már viszonylag komolynak mondható, öt tus volt különbség a két csapat között (13:8).

A folytatás is hasonlóan alakult, igaz, Kovács "csak" tartotta a távolságot (15:10), Imre - kettővel - Boczkó pedig hárommal - azonban újra nyert, azaz az utolsó három párharc előtt 28:18 volt az állás.

Eldőlni látszott az összecsapás, főleg azok után, hogy az egyéniben nyolcadik Imre Géza 7:4-re hozta utolsó csatáját (35:21).

A 14 tusos vezetésbe így még az is belefért, hogy Kovács Iván 5:8-cal zárja meccsét, hiszen a 40:29-ről kezdő, világranglista-vezető, Gentben ötödik Boczkó Gábor könnyedén tartóztatta fel Tomasz Motyka rohamait, így végül a magyar válogatott 45:33-as sikerrel védte Európa-bajnoki címét.

A magyar női kardcsapat az ötödik helyen végzett.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×