eur:
389.88
usd:
362.99
bux:
68050.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hamilton ismét mindenkinél gyorsabb volt

Megkezdődött az idei Forma-1-es világbajnokság kilencedik versenyhétvégéje. A Brit Nagydíj első szabadedzésén az új hazai kedvenc, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, megelőzve a múlt hétvégén kettős győzelmet arató Ferrarikat.

Az első percekben a szokásosnál is aktívabban kezdtek a versenyzők, a két williamses pilóta kivételével mindenki pályára gördült egy-egy kör erejéig.

Az első mért körre azonban így is 24 percet kellett várni. Ekkor Christijan Albers 1:27,699-es alapidőt állított fel, amit hiába javított tovább (1:26,889), Alexander Wurz átvette a vezetést (1:25,492 majd 1:24,485). Õ sem állt azonban sokáig az élen, mert Jarno Trulli a Toyotával 1:24,309-es időt autózott, majd 1:23,156-ra javította a legjobb időt.

Fél óra elteltével a listán Trulli, Wurz, Button, Schumacher, Albers sorrendben álltak a pilóták.

Ekkor gördült ki ismét a pályára az új hazai kedvenc, Lewis Hamilton, aki első mért körével a második helyre ugrott fel. Trulli tovább gyorsult (1:23,030), a világbajnokságot vezető mclarenes mégis magabiztosan átvette a vezetést (1:22,550), majd minden újabb körében tovább gyorsulva (1:21,828) 1,2 másodpercesre növelte előnyét Trullival szemben.

Fernando Alonso első mért körével a harmadik helyre ugrott fel. Ekkor még 1,5 másodperccel volt lassabb csapattársánál, de tovább gyorsulva a következő körével már a vezetést is átvette (1:21,738), majd tovább javítva (1:21,675) már magabiztosan állt az élen.

A ferraris Felipe Massa első köre mindössze a 13-dik helyre volt elég, Räikkönen azonban felugrott a harmadik helyre. Massa második körével hatodik volt, a finn pedig tovább közelített Hamilton idejéhez.

Az edzés felénél az élen a sorrend: Alonso, Hamilton, Räikkönen, Kubica, Massa, Trulli volt.

Räikkönen ekkor mindössze 8 ezred másodperccel volt lassabb Hamiltonnál. A finn következő körével Alonsót is megelőzve az élre állt (1:21,646), majd tovább javította a legjobb időt (1:21,388). Csapattársa, Felipe Massa a második helyre ugrott fel.

Massa is folyamatosan gyorsult, és 1:21,285-ös idővel átvette a vezetést csapattársától. Hamilton megpróbált visszavágni, de csak a harmadik helyre tudott feljönni, Alonso elé.

Egy óra elteltével az élen Massa, Räikkönen, Hamilton, Alonso, Heidfeld, Kubica sorrendben álltak a pilóták.

A világbajnoki címvédő ismét támadásba lendült, de hiába volt még a második mért ponton is a leggyorsabb, nem tudott javítani. Később ismét felgyorsult, az első két szektorban a legjobb időket autózta, de a pálya utolsó szakaszán megint visszavett a tempóból.

Hamilton nem lassított, és 1:21,100-as idővel az élre állt. Räikkönen egy leggyorsabb első szektor után a második helyre jött fel.

A sorrend az utolsó percekben már nem változott, így az edzést Hamilton, Räikkönen, Massa, Alonso, Rosberg, Kubica sorrendben zárták a versenyzők.

Szerző: Domanits András

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×