eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tizenhat milliárd forintért erősítik meg a Liverpoolt

Rafa Benítez azt mondta, edzői pályafutásának egyik legszebb napja volt a keddi, noha volt már része sokkal zajosabb sikerekben is. Steven Gerrard, a Liverpool csapatkapitánya pedig hátba vágta Dirk Kuytöt, s a hollandra mutatva azt mondta: "Õ a világ legjobban lehajoló csatára". Az angol csapat felszabadultan ünnepelte háromgólos sikerét.

Rafa az örök óvatos. A Liverpool spanyol edzője azt ismételgette a mérkőzés után, hogy a kétfelvonásos párharc még nem lefutott, s nagyon komolyan kell vennie csapatának a visszavágót is.

Dicséretes mértéktartás, de a realitáshoz közelebb áll az ellenfél edzőjének, Ronald Koemannak a véleménye: "Lehetetlen feladat elmenni az Anfield Roadra, s ott három góllal nyerni. Ez a háború elveszett."

Alkalmasint tudja a szíve mélyén Rafa Benítez is, hiszen edzői pályafutása egyik legboldogabb napjának nevezte a keddit. Nem csak azért, mert csapata (Gerrard, Riise és Crouch góljával) 3-0-ra nyert Eindhovenben a PSV ellen, hanem mert az elmúlt napok nagyszerű teljesítményeitől fellelkesült új tulajdonosok, George Gillett és Tom Hicks bejelentették, 40 millió fontos (16 milliárd forintos) összeget bocsátanak a menedzser rendelkezésére, hogy a következő átigazolási időszakban megerősíthesse az amúgy sem gyenge keretet.

Nem meglepő, hogy Benítez ezek után Samuel Eto'o, David Villa, Daniel Alves, Deco, s hogy ne csak a spanyol piacról válogasson, Darren Bent és David Trezeguet megvásárlásáról álmodozik. Ilyen pénzügyi lehetőségekkel a Liverpool lehet a következő évek Chelsea-je - Benítez immár biztos abban, hogy így meg tudják tartani Steven Gerrardot, Jamie Carraghert és a Barcelona által csábított Xabi Alonsót. Sőt: májusban kezdődik az új stadion építése is.

Benítez és Gerrard, a csapatkapitány egyébként - természetesen - nagyon sok mindenben egyetértenek. Abban is, hogy a mostani Liverpool erősebb a 2005-ösnél, amely Isztambulban megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A Philips-stadionban ismét Steven Gerrard volt a csapat legjobbja. A középpályás - miután úgy került gólhelyzetbe, hogy lenyomta maga mellett Dirk Kuytöt - holland csapattársával tréfálkozott, majd némileg komolyabbra fordítva a szót, azt emlegette a mérkőzés után, hogy nagyszerű dolog a Liverpool legeredményesebb góllövőjének lenni a bajnokok tornáján, de ő bizony soha nem gondolt arra, hogy valaha megelőzi majd Ian Rusht, akit kissrácként sokszor csodált a legendás lelátórészről, a Kopról.

Ronald Koeman sokkal szomorúbb volt a találkozó után. A holland edző azt fejtegette, hogy ugyanazt a taktikát választották, mint az Arsenal ellen egy fordulóval korábban, de - részben a PSV-t sújtó sérülések miatt - ezúttal nem voltak egy súlycsoportban angol ellenfelükkel.

A Liverpool sokkal jobb volt. Megjegyzendő: a Vörösök aligha fejelgettek volna ilyen könnyen a PSV tizenhatosán belül, ha a brazil Alex a pályán lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×