eur:
389.59
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kérdések és feszültségek a szuperrangadó kapcsán - videóval

Marek Jankulovski, a Milan cseh védője elsősorban csapata gyenge erőállapotával magyarázta, hogy a Bayern München kétszer is ki tudott egyenlíteni a San Siróban. Az olasz klub tagjai egységesek abban, hogy a továbbjutás még nem lefutott.

A Milan kedd este kétszer vezetett, majd kétszer is gólt kapott a San Siróban. Mindkétszer a belga David Van Buyten talált Dida kapujába - szinte hasonló szituáció után.

A gólokat látva felmerülhetett a kérdés: mennyire tanulmányozták az olaszok a Bayern előző két BL-mérkőzését, hiszen a bajor klub játékosai, elsősorban Lúcio révén, az előző körben is a jobb oldalról hosszan beívelt labdákat megjátszva teremtették a legtöbb veszélyt.

Jankulovski szerint a Milan a találkozó háromnegyed részében jól játszott, ám aztán erőnléti problémái miatt nem tudta megnyerni a meccset. (Inkább koncentrációs problémák voltak ezek, még ha azokat okozhatja is a fáradtság.

Kaka nem akart beszélni

Kaka, aki ismét csapata legjobbja volt, nehéz csatát vívott Lúcióval - honfitársa kétszer is nehéz helyzetben szerelte, mindkétszer szabályosan.

Más kérdés, hogy a másodiknál Baszkakov, az orosz bíró tizenegyest ítélt. Kaka erről az esetről nem akart beszélni, azt azonban hangsúlyozta, hogy minden nehézség ellenére képesnek tartja még Gilardino nélkül is a csapatot arra, hogy nyerjen Münchenben.

Carlo Ancelotti, a Milan edzője szerint csapata győzelmet érdemelt volna, ám a két balszerencsés gól keresztülhúzta a számításaikat.

Az olasz edző - aki nem emlegette a Kaka javára ítélt büntetőt - két döntő ítéletet is felrótt az orosz játékvezetőnek. Az egyik Gilardino lesgólja volt (szerinte csatára nem volt lesen), ráadásul a bíró sárga lapot adott az akciót befejező csatárnak labdaelrúgásért, s ezzel kizárta a világbajnok támadót a jövő szerdai visszavágóról.

"Aki megnézi a visszajátszást, láthatja, a bíró tévedett. Ennek ellenére nem hiszem, hogy az UEFA érvénytelenítené a sárga lapot."

Az edző kétségbe vonta a második bajor gól szabályosságát is: szerinte Van Buyten lövése előtt Roque Santa Cruz szabálytalankodott Alessandro Nestával szemben.

Hitzfeld szerint még nem jutottak tovább

Kollégája, Ottmar Hitzfeld biztos volt abban, hogy a Milan, amely szerinte is jobban játszott az első félidőben a Bayernnél, nem fogja végig bírni az önmaga által diktált nagy tempót.

Mindazonáltal a német edző úgy gondolja, jó helyzetben vannak, de még nem jutottak tovább, "a Milan ugyanis jobban védekezik és jobban is támad, mint a Real Madrid". Ugyanakkor szerinte a Bayern tudása legfeljebb hetven százalékát mutatta meg kedd este.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×