eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Chelsea-t győzelmi kényszer sújtja

A szerdai BL-játéknapon két olyan csapat találkozik majd egymással Londonban, amely az utóbbi években sikereket ért el az olasz Claudio Ranieri irányításával. Az UEFA honlapja megszólaltatta az esélyekről a jelenleg a Parmánál dolgozó edzőt.

Claudio Ranieri szerint e találkozón az egyéni képességekre alapozott játék csap majd össze a tökéletes csapatmunkával. Ugyanakkor érdekes a hozzáfűzött magyarázat, hiszen sokan talán arra tippelnének, hogy a spanyol csapat virtuózai néznek majd farkasszemet José Mourinho tökéletes gépezetének "alkatrészeivel".

Claudio Ranieri azonban másként látja a helyzetet: "A Valencia nagyon erős taktikailag, kifogástalanul szervezett. Ugyanakkor José Mourinhónak nagyon nehéz idén a feladata".

"Kétségtelen, hogy kiváló képességű játékosai vannak, óriási egyéniségek. De egyelőre csapatként a Chelsea nem az igazi. Az előző idényben látott, 4-3-3-t játszott gárda egységesebb, jobb volt, a mostani hadrendhez még hét-nyolc hónap alatt sem szoktak hozzá a játékosok. Azt tartom, hogy a Valencia inkább a csapatjátékra, a Chelsea pedig futballistái egyéni képességeire alapozhat majd" - vélekedett Claudio Ranieri.

A szakember mindazonáltal két korábbi csapata közül az angolt tartja a párharc esélyesének. Sőt: az egész sorozat legnagyobb favoritjának. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy szerinte a Kékek nincsenek könnyű helyzetben, mert szinte győzelmi kényszert ró rájuk az összeg, amellyel Roman Abramovics megerősítette a csapatot.

"A nyomás a Chelsea-n lesz, a Valenciának nincsen vesztenivalója" - tette hozzá a spanyol klubbal, két periódusban, egy Spanyol Kupát és egy európai Szuperkupát, míg a Chelsea-vel a bajnoki ezüstéremig jutó olasz edző.Az első találkozót a Stamford Bridge-en rendezik .A Chelsea-ben - Arjen Robben kivételével - mindenki egészséges és harcra kész, s ez, egyben azt is jelzi: Mourinho immár bevetheti a hónapok óta hiányzó Joe Cole-t is.

A Valenciából hiányzik majd az eltiltott Carlos Marchena és David Navarro, s biztosan nem léphet pályára a sérült Fernando Morientes, Rubén Baraja, Jaime Gavilán, Mario Regueiro és Edu.

Tagja a spanyolok keretének Asier Del Horno, aki az előző szezonban még a Chelsea játékosa volt - s egyébként március 7-én tért vissza hosszú sérülése után.

A Chelsea kerete: Cech, Cudicini, Hilario, Ferreira, Geremi, Diarra, Terry, Carvalho, Bridge, A Cole, Ballack, Makelele, Lampard, Essien, Wright-Phillips, Drogba, Kalou, Sevcsenko, Mikel Obi, J Cole.

A Valencia kerete: Cañizares, Butelle, Mora, Miguel Brito, Curro Torres, Emiliano Moretti, Fabián Ayala, Asier del Horno; David Albelda, Raúl Albiol, Joaquín Sánchez, Vicente Rodríguez, Jorge López, Hugo Viana; David Villa, Miguel Angel Angulo, David Silva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×