eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kemény Dénes a bírók miatt aggódik

Az olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott Németországgal játszik szerdán a melbourne-i világbajnokság negyeddöntőjében. A magyarok csoportelsőként, a németek pedig az Egyesült Államok elleni 6-3-as sikerüknek köszönhetően jutottak a legjobb nyolc közé. A magyarok a felkészülési időszakban háromszor is könnyedén megverték a német együttest, ám Kemény Dénes szerint ebből nem lehet messzemenő következtetést levonni. A szövetségi kapitány az InfoRádiónak elmondta: aggasztónak tartja a bíráskodást.

Mennyiben meghatározó, hogy a felkészülés során háromszor is legyőzték a németeket?

Nem lehet kiindulni a három, németek ellen vívott felkészülési mérkőzésből. Ez inkább csak annyiban meghatározó, hogy a két válogatott jól ismeri egymást. Ez a meccs null-nullról indul, és komolyan kell venni. Be tudunk jutni az elődöntőbe, de a román meccsen bebizonyosodott, hogy egy kis figyelmetlenség már szorossá tud tenni bármilyen találkozót. A román és a német együttes közel azonos erőt képvisel. Meg kell lennie az önbizalmunknak, hogy jól szerepeljünk, és győzzünk.

A csoportmérkőzésekhez képest milyen téren kell előrelépni?

A kieséses szakasz teljesen más, mint a csoportmeccsek, hiszen itt egy összecsapás dönt. A sportoló nem gép, hanem ember, ettől nem lehet függetleníteni a hibákat. Fontos találkozó vár ránk, amelyen nem számít, ami eddig történt a vb-n.

Eddig azt kapta a vb-től, amit várt?

A játékvezetés színvonala aggasztó. A nemzetközi szövetségnek lenne dolga ezen a téren, ki kellene termelni egy megfelelő játékvezetői gárdát. A 20-22 bíróból talán 3-4 vezeti a mérkőzéseket jól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×