eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Cseh László: elkényelmesedtem

Három éremmel és háromezer euróval (765 ezer forinttal) gazdagodott Cseh László a Helsinkiben rendezett rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. A Kőbánya SC versenyzője mégis csalódott, hiszen 400 vegyesen hosszú idő óta először nem tudott győzni. Gyurta Dánielnek, aki két év kisebb-nagyobb kudarcai után aranyéremmel térhetett haza Finnországból, ugyanakkor elégtételt jelentett győzelme.

Egy aranyat és két ezüstöt szerzett Helsinkiben Cseh László, mégis keserű szájízzel tért haza.

"A 400 vegyes ezüstérme számomra nagy fájdalom, de - úgymond - megérdemeltem, mert elkényelmesedtem, ez az igazság" - mondta az InfoRádiónak az úszó.

Cseh László hozzátette: a sikerek eltörpülnek a hatalmas csalódás mellett, de le is vonja a megfelelő következtetéseket. Úgy látja például, hogy sokkal több időt kell pihenéssel, és azon belül is alvással töltenie, mint az Eb-re való felkészüléskor.

Többet kell aludni edzések között

"Elkövettem olyan apróbb hibákat, hogy nem aludtam két edzés között, filmet néztem, vagy játszottam. Ezeket ki kell zárni és aludni két edzés között, hogy délutánra pihentebb legyek és a fejemet is kicsit jobban vissza kell állítani az úszásra" - hangsúlyozta Cseh László.

Az úszó beszélt arról is, hogy a Helsinkiben felszolgált koszt fizikailag is megviselte: magyar ételekhez szokott gyomrának túl drasztikusak voltak a halban gazdag, alacsony szénhidráttartalmú ízetlen ételek.
Gyurta Dániel a szkeptikusok előtt is bizonyított

Gyurta Dániel ugyanakkor elégedetten érkezett vissza a Helsinkiben rendezett rövidpályás úszó Európa-bajnokságról.

A Jövő SC olimpiai ezüstérmese ugyanis több mint két év kisebb-nagyobb kudarcai után aranyérmet szerzett: a 200 méteres mellúszás döntőjében három századmásodperccel előzte meg lengyel riválisát.

<

Fotó: Farkas Dávid

Gyurta Dániel az InfoRádiónak azt mondta: elégtételt jelentett számára a győzelem, főleg azok után, hogy az elmúlt két év sikertelensége miatt sokan már leírták.

"140 méternél volt két olyan tempó, amikor utolértem a lengyel úszót. Akkor tudtam, hogy ha most bedobom azt a hajrát, amivel az athéni olimpián ezüstérmes lettem, akkor meg tudom nyerni" - idézte vissza a versenyt Gyurta Dániel.

A melbourne-i világbajnokság lesz a következő

Az úszó elárulta, hogy a Margit-szigeti úszó Eb után volt a mélyponton, hiszen akkor nem sikerült döntőbe kerülnie.

Gyurta Dániel szerint azonban mostani győzelme cáfolta azokat a felvetéseket, miszerint edzőt kellene váltania.

A következő nagy megmérettetés a melbourne-i világbajnokság lesz számára.

"Ha a döntőbe bekerülök, akkor már boldog vagyok. Ott már bármi lehet" - mondta Gyurta Dániel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×