eur:
395.27
usd:
365.52
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Zidane szponzorai: "együtt élünk, együtt halunk"

A németországi labdarúgó-világbajnokság döntőjében kapott piros lapja és a körülötte zajló botrány ellenére valamennyi szponzora kitart Zinedine Zidane mellett. A cégek szerint a történtek nem változtatnak a francia csapatkapitány megítélésén.

A vasárnapi labdarúgó-világbajnoki döntőn kiállított Zinedine Zidane mellett nem csak a közvélemény, de a jelek szerint egyéni szponzorai is kiállnak. Legalábbis erre utal, hogy valamennyien megerősítették hosszú távra aláírt szerződésüket a francia válogatott volt csapatkapitányával.

A Le Figaro című napilap szerint a francia válogatott jelmondatát ("Együtt élünk, együtt halunk") Zidane egyéni szponzorai is magukénak vallják, akik szerint a csúfos vég - az olasz Marco Materazzi mellkason fejelése - semmit nem változtat Zidane csodálatos karrierjén és különleges személyiségén.

A multik Zizou mellett

A Danone például tudatta: "Zidane kiállítása nem teszi kérdésessé a 2015-ig aláírt szerződést". A labdarúgó a vállalat gyermekeket segítő nagykövete lesz, már szeptemberben a 10-12 éveseknek rendezett Danone Nations Cup-on lesz személyesen jelen, majd a cég első bangladesi tejtermék-gyárát fogja felavatni.

A Generali szerint Zidane a francia labdarúgás jelképes alakja marad, amit az is bizonyít, hogy a 2006-os világbajnokság legjobb játékosának választották.

Az adidas 2017-ig támogatja a francia klasszist, s karrierjének elismerése jeléül internetes oldalt (www.mercizidane.fr) nyit szombattól.

A közvélemény támogatja a volt csapatkapitányt

Közben egy közvélemény-kutatás szerint a franciák 61 százaléka továbbra is példaképként néz fel a visszavonulását korábban bejelentette klasszisra, a megkérdezettek többsége ugyanakkor méltatlannak tartja, hogy a 34 éves klasszisnak így kellett befejeznie pályafutását.

A felmérésen 78 százalék egyetértett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntésével, vagyis hogy a játékmester volt a németországi torna legjobb játékosa.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×