eur:
395.25
usd:
365.6
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Tudjon meg mindent a Zidane-Materazzi afférról!

Újabb és újabb találgatások látnak napvilágot arról, hogy mi történhetett a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében, amikor a francia csapatkapitány, Zinedine Zidane mellkason fejelte az Marco Materazzit. A legfrissebb hírek szerint az olasz védő Zidane vasárnap kórházba szállított, beteg édesanyját szidta.

Világszerte több médium is szájról olvasó szakértőket alkalmazott, hogy kiderítse: mi hangozhatott el Marco Materazzi és Zinedine Zidane között a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjének 110. percében.

A francia válogatott csapatkapitánya ekkor egy nem túl látványos szóváltást követően megfordult és mellkason fejelte a felé közeledő Marco Materazzit. Bár az elmúlt másfél napban több találgatás is napvilágot látott az elhangzottakról, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az olasz védő Zidane édesanyját szidta.

"Terrorista prostituált"

A The Sun brit bulvárlap szerint Materazzi "terrorista prostituáltnak" nevezte Zidane édesanyját.

A francia szövetség egyik meg nem nevezett munkatársa szerint: "ha Zidane édesanyját szidod, kihívod magad ellen a sorsot. Ha mindehhez még a terrorizmust is felemlegeted, amire a Franciaországban élő algériaiak egyébként is rendkívül érzékenyek, akkor az erőszakos reakció majdnem elkerülhetetlen".

A L'Equipe francia napilap londoni tudósítója az események egy másik vonatkozását is megvilágította, amikor közölte, hogy mindez aznap történt, amikor Zidane édesanyja rosszul lett és egyes hírek szerint kórházba szállították.

Pillanatról pillanatra

Az összetűzés akkor kezdődött, amikor Materazzi azt mondta Zidane-nak (aki éveket játszott az olasz Juventusban, így beszéli a nyelvet): "egy magas labda nem olyan szemétnek való, mint te".

<

"Mit mondtál?!"

Az olasz védő megjegyzésére Zidane elmosolyodott és elindult saját kapuja felé. Materazzi azonban nem hagyta ennyiben és mondott még valamit, a szájról olvasni tudók szerint a következőket: "Mindannyian tudjuk, hogy anyád egy terrorista szajha." Majd hozzátette: "menj a francba!"

Materazzi a konfliktus elején egy, az olasz csapathoz közeli forrás szerint ráadásul megcsavarta Zidane mellbimbóját, majd megkérdezte: "Mi van, nem tetszik?". Mire Zidane állítólag azt válaszolta: "Kicsit erős ahhoz, hogy beinduljak tőle." Materazzi válasza: "Azért csináltam így, mert tudom, hogy anyád így szereti".

Materazzi tagadja a rasszizmus vádját

Az algériai származású Zidane már Franciaországban született, de büszke gyökereire. Egyik unokatestvére szerint Marco Materazzi szándékosan provokálta a terrorizmussal, hogy kiállíttassa a francia csapatkapitányt.

Materazzi ugyanakkor tagadja a történteket. A hátvéd az olasz csapat hazaérkezése után közölte: "Nem igaz, hogy koszos terroristának neveztem őt! Ezt határozottan tagadom. Azt se tudom, hogy mit jelent ez a szó".

Az olasz világbajnok ügynöke is tagadja a rasszizmus vádját, azt állítva, hogy a lefejelés azt követően történt, hogy Zidane felajánlotta: cseréljenek mezt a mérkőzést követően. "Inkább a feleségedről venném le a felsőt" - felelte ügynöke szerint Materazzi.

Chirac példaképnek állította

A botrány ellenére Jacques Chirac francia elnök a "világfutball zsenijének" nevezte Zidane-t, hozzátéve: "A szív, az elkötelezettség és a meggyőződés embere. Ezért csodálja és imádja Franciaország".

Zinedine Zidane - aki már a vasárnapi eredményhirdetésen sem jelent meg - mindössze 10 másodpercre lépett ki a 15 ezer drukker elé a párizsi fogadáson.

Címlapról ajánljuk
Magyarország–Spanyolország 7-9

Férfi vízilabda élőben
Magyarország–Spanyolország 7-9

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játssza második csoportmérkőzését a párizsi olimpián. A mi hatosunkban két mérkőzést már lejátszottak kedden, az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×