eur:
395.28
usd:
365.67
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Montoya már most megy, De la Rosa versenyezhet!

Már most elhagyja a Forma-1-et Juan Pablo Montoya. A kolumbiai pilóta helyett a spanyol Pedro de la Rosa indulhat a következő futamtól, a Francia Nagydíjtól a finn Kimi Raikkönen mellett a McLaren-Mercedesszel.

Azt már vasárnap bejelentették, hogy Montoya az észak-amerikai autós NASCAR-sorozatban szerepelhet 2007-től, azóta pedig több lap is arról cikkezett, hogy a kolumbiai már szezon közben távozik a McLarentől, és a felkészülésre összepontosít. A wokingi csapat kedden hivatalosan bejelentette, hogy közös megegyezéssel bontottak szerződést Montoyával.

A Chip Ganassi istállóhoz igazoló Montoya 2001 és 2004 között a Williams-BMW, az elmúlt másfél évben a McLaren pilótájaként szerepelt a Forma-1-es autós gyorsasági vébén, legjobb eredményét - egy-egy harmadik helyet - 2002-ben és 2003-ban érte el.

A kolumbiai versenyző hét futamgyőzelemet aratott Forma-1-es pályafutása során, de az elmúlt hónapokban - a monacói második helyét leszámítva - rendkívül gyengén szerepelt, az Egyesült Államok Nagydíján hátulról nekiment Raikkönennek, és - mások mellett - mindketten kiestek.

De la Rosa korábban az Arrows és a Jaguar színeiben is versenyzett, a McLarennel pedig a tavalyi Bahreini Nagydíjon indulhatott. A spanyol pilóta - látványos előzéseket is bemutatva - az ötödik helyen ért célba Sakhirban. Akkor Montoya teniszbalesete miatt kapott lehetőséget, most akár nyolc futamon is rajthoz állhat a szezon elejéhez képest sokat fejlődő McLarennel.

Címlapról ajánljuk
Magabiztosan verte Spanyolország a magyar válogatottat
Férfi vízilabda

Magabiztosan verte Spanyolország a magyar válogatottat

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játszotta második csoportmérkőzését a párizsi olimpián, 7-10 lett a vége, a magyar csapat egyszer sem vezetett. A mi hatosunkban a másik két mérkőzésen az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 696 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×