eur:
395.22
usd:
365.2
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Ketten haltak meg a világbajnoki ünneplésben

Ketten meghaltak, többen súlyos sérüléseket szenvedtek vasárnap éjjel Olaszországban a labdarúgó-világbajnoki cím ünneplése közben. Az egyik halálesetért valószínűleg a maffia a felelős.

Rapallóban a húszesztendős Carlo Alberto Cavenaghi egy barátjával ellopott egy motorcsónakot, majd kifutottak a tengerre, hogy ott ünnepeljék az olasz válogatott Franciaország feletti, tizenegyesekkel kiharcolt sikerét és világbajnoki címét.

A két fiatalember elvesztette az uralmát a gép felett, Cavenaghi rázuhant a motorra, súlyos fejsérüléseket szenvedett és megfulladt.

Nápolyban a lopásért és kábítószer-kereskedelemért többszörösen elítélt Michele Coscina motorkerékpárján ünnepelte a válogatott diadalát, amikor több lövéssel végeztek vele; további két emberre is rálőttek. Ezekért a lövöldözésekért a hatóságok a maffiát tartják felelősnek.

Egy hétesztendős kisfiú súlyos fejsérüléseket szenvedett, amikor az egyik ablakból valaki a győzelem feletti boldogságában kihajított egy fazekat. A rendbontások miatt öt személyt tartóztattak le Nápolyban.

Rietiben egy fiatalember a két ujját veszítette el, amikor felrobbant kezében a petárda.

Az ünnepségek során több városban - így Rómában és Milánóban - is összecsaptak a rendőrök a drukkerekkel.

Egymillió ünneplőt várnak

Az olasz válogatott délután fél hatkor a Róma melletti Partica di Mare katonai repülőtéren száll le, majd Romano Prodi kormányfő fogadja az aranyérmeseket.

Ezt követően nyitott autókon végighajtanak az olasz főváros utcáin, végül a Circus Maximus előtt köszöntik őket a rajongók. Az ünnepségre több mint egymillió embert várnak.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×