eur:
395.28
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Félmillióan várták a gladiátorokat Rómában - képgaléria!

Népünnepély, magas állami kitüntetések és mindent elsöprő öröm - ez jellemezte az olasz futballválogatott hazaérkezését, miután vasárnap 11-esekkel megnyerték a világbajnokságot.

A Németországból érkező, a világbajnok válogatottat szállító gép negyedórás késéssel landolt a Rómától délre fekvő Pratica di Mare repülőtéren. A sikeres megérkezést követően az olasz légierő gépei a trikolór színeit festették az égre.

A repülőgépből először a csapatkapitány Fabio Cannavaro lépett ki, őt követték a többiek. Csak a játékosok után jöttek az edzők, végül a feleségek és a barátnők léptek hazai földre.

A játékosoknak már az őket Róma egyik központi terére, a Circus Maximusra szállító buszra is nehézséget okozott feljutni a rengeteg újságírótól, akiket néha katonáknak kellett távol tartani a világbajnokoktól.

A csapatot fogadta az olasz politikai vezetés, köztük Giorgio Napolitano állam- és Romano Prodi kormányfő. A köztársasági elnök gyorsan kihasználva az alkalmat az egyik legmagasabb állami kitüntetéssel ismerte el a játékosok, Marcello Lippi szövetségi kapitány és az őket segítők teljesítményét.

Utolsó csepp vérükig harcoltak

Egész Olaszország gladiátornak tartja a játékosokat, köztük Romano Prodi miniszterelnök is: "Olyan győzelem volt ez, amiért utolsó csepp vérükkel harcoltak meg a játékosok" - fogalmazott a kormányfő.

Olaszország 1-1-es mérkőzést követően, hosszabbítás után, 11-esekkel győzött Franciaország ellen a németországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében.

Címlapról ajánljuk
Magyarország–Spanyolország 7-10

Férfi vízilabda élőben
Magyarország–Spanyolország 7-10

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játssza második csoportmérkőzését a párizsi olimpián. A mi hatosunkban két mérkőzést már lejátszottak kedden, az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×