INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Távozik a bukott kapitány

InfoRádió / MTI
Csapata utolsó csoportmérkőzése után feláll a kispadról Ilija Petkovic, a németországi labdarúgó-világbajnokságtól már biztosan búcsúzó szerb-montenegrói válogatott szövetségi kapitánya.

"Hazaérkezésünk után benyújtom a lemondásomat" - fogalmazott a szerb szakvezető.

Petkovic azután döntött a távozás mellett, hogy együttese kiütéses vereségbe szaladt bele az argentinok ellen (0-6), a C csoport második fordulójában.

A szerb-montenegróiaknak - akik korábban soha sem szenvedtek ilyen nagy különbségű vereséget világbajnokságon - az Elefántcsontpart elleni találkozó eredményétől függetlenül már megpecsételődött a sorsuk, hiszen két összecsapás után nulla ponttal és 0-7-es gólkülönbséggel rendelkeznek.

Az ügy pikantériája, hogy épp kiváló védelmüknek köszönhetően jutottak ki a vébére, hiszen a selejtezőcsoportban tíz mérkőzésen mindössze egy gólt kaptak.

A távozó tréneren kívül a szerb válogatott Savo Milosevic, Mladen Krstajic és Predrag Djordjevic nélkül szerepel majd a jövőben, ők ugyanis már korábban jelezték, hogy a németországi viadal után nem kívánnak címeres mezben pályára lépni.

A címlapról ajánljuk