eur:
389.16
usd:
362.56
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kemény-csapat: Jöhet a döntő!

Bejutott a margitszigeti Világkupa döntőjébe a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a négy között 10-6-ra nyert Horvátország ellen. A fináléban a szerb-montenegrói gárda lesz az ellenfél.

A horvát csapattal legutóbb a tavalyi, montreali világbajnokságon találkozott az ott a szerb-montenegróiak mögött ezüstérmes magyar válogatott, s a végül vb-negyedik horvátokat akkor alaposan elpáholta, hiszen 10-4 lett az ütközet vége. Most kevesebbel is beérte volna a piros-fehér-zöld színekért szorítók hatalmas tábora...

Biros Péter zajos kapufájával indult a csata, aztán horvát gól következett, nagyon kellett tehát Fodor Rajmund egyenlítést érő találata (1-1). Kölcsönös rontásokat követően igazi csapatkapitányhoz méltóan Kásás Tamás bombagóllal inspirálta társait, és a mintegy négyezer, hihetetlenül lelkes szurkolót.

Mivel nem volt azonnali foganatja a lelkesítés e módjának, Kásás magára vállalta a hatékony folytatás feladatát is: a második negyed elején elemi erővel lőtt kapufás gólt a horvát hálóba.

Madaras Norbert balkezes lökete eredményezte a negyedik hazai találatot, majd valóságos eufória kerítette hatalmába a publikumot, hiszen Kiss Csaba a kapus kezéről lecsent labdából növelte az előnyt, Biros pedig megúszás végén volt kíméletlenül pontos: 6-1! A félidőre végül is 6-2-vel vonulhattak a csapatok.

A harmadik nyolc percet horvát gólok vezették be, jeleként annak, hogy a déli szomszéd együttesének esze ágában sincs feladni a már-már eldőlni látszó mérkőzést (6-4). A nyílttá vált csatában a magyar válaszra négy percnyit kellett várni, ekkor Biros "kapufás passzára" a legjobbkor érkezett Varga Dániel, aki közelről pöccintett a horvát kapuba (7-4).

Majd iegn látványos átadássorozat végén a figura befejező embereként Molnár Tamás iratkozott fel a gólszerzők közé (8-4), a rivális legjobbja, Miho Boskovic azonban ötméteresből "közbevágott", hogy azért maradjon némi izgalom a befejező játékrészre is.

A zárónegyed afféle nyugtató élményeként aztán rögtön Kiss Gergely adta mindenki tudtára, hogy ő is a vízben van: a büntetőt érő passz után ötméteresből ő maga varrta be a jobb alsó sarokba a labdát (9-5).

Később a látványosság sem hiányzott: Kásás a kispadról csereként bejőve végigsprintelte a pályát, majd a szóló végén közelről pimasz nyugalommal tette be a labdát a hálóba a tehetetlen kapus mellett (10-5).

Apró kozmetikázásra tellett még a horvátok erejéből, így 10-6-os győzelemmel jutott be a döntőbe Kemény Dénes legénysége. A magyar gárda ellenfele Szerbia és Montenegró lesz a döntőben, mivel Sapicék a négy között 13-8-ra verték a spanyol együttest.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×