eur:
395.08
usd:
370.84
bux:
65084.76
2024. április 19. péntek Emma

A Ferrari Räikkönent hibáztatja

A Ferrari technikai igazgatója szerint Michael Schumacher sok időt veszített Kimi Räikkönen mögött a Forma-1-es Brit Nagydíjon. Ross Brawn szerint ezért nem derülhetett ki, hogy a német klasszis mire lett volna képes a futamgyőztes spanyol Fernando Alonsóhoz képest.

A Ferrari fő stratégája egyértelműen lassúnak nevezte a McLaren finnjét, aki egyébként maga is panaszkodott a kellő végsebesség hiányára a silverstone-i futam után.
/>/>
/>/>A bírálat némiképp azért meglepő, mert egybehangzó sajtóértesülések szerint Räikkönen a Ferrarihoz szerződik. Bár az érintettek hivatalosan ez még nem erősítették meg, a bokszutcában sokan már tényként kezelik.
/>/>
/>/>Elődje, a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen ugyanakkor hetek óta azt szajkózza, hogy Räikkönennek maradnia kellene jelenlegi csapatánál.
/>/>
/>/>Montoya: kívül tágasabb
/>/>
/>/>Valószínűleg a McLaren másik pilótája, a kolumbiai Juan Pablo Montoya sem marad a wokingiaknál. Bár Martin Whitmarsh ügyvezető néhány napja még úgy fogalmazott, hogy Montoya maradására van esély, sajtóértesülések szerint Silverstone-ban már egyértelműen közölték a pilótával, hogy nem vele képzelik el a 2007-es idényt. (A kolumbiai a Red Bullnál vagy a Toyotánál kaphat szerződést.)
/>/>
/>/>Azt már decemberben bejelentették, hogy Alonso a szezon végén a McLarenhez igazol, a csapattársát pedig minden bizonnyal még ebben a hónapban megnevezik.
/>/>
/>/>Kényelmes helyzetben a McLaren
/>/>
/>/>A bokszutcai kalkulációk alapján Montoya és Räikkönen nem versenyez egy csapatban a spanyollal, így jelentősen megnőttek az esélyei Lewis Hamiltonnak, a GP2 kategóriát toronymagasan vezető fiatal tehetségnek, akiben az angol szurkolók - már-már lemondva Jenson Buttonról - a jövő nagy bajnokát látják.
/>/>
/>/>Ron Dennis csapatfőnök ugyanakkor a napokban óvatosan fogalmazott a brittel kapcsolatban. A McLaren első embere egy kissé még félti Hamiltont, de a csapat mindent megtesz azért, hogy felkészítse a Forma-1-re. Ha a McLarennél nem kap lehetőséget, akkor valószíműleg Dennis kölcsönadja védencét egy kisebb istállónak.
/>/>
/>/>A csapatfőnök úgy fogalmazott, hogy kényelmes helyzetben vannak, már minden eshetőségre kidolgozták forgatókönyvüket. Ezzel Dennis minden bizonnyal arra utalt, hogy Räikkönen esetleges távozásakor sem esnek kétségbe./>

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×