eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz

A magyarok háromnegyede támogatná a budapesti olimpiát

A magyar lakosság háromnegyede támogatja, hogy az ország megpályázza a 2016-os Nyári Olimpiai és Paralimpiai játékok megrendezését. Ez abból a friss, reprezentatív közvélemény-kutatásból derül ki, amelyet a BOM megbízásából a Szonda Ipsos közvélemény-kutató cég május elején 2000 fős mintán, telefonon készített.

A közvéleménykutatási eredmények még a legoptimistábbakat is meglepték.

A megkérdezettek 76 százaléka támogatja azt, hogy a kormány, a főváros vezetése és a Magyar Olimpiai Bizottság közösen beadja Budapest jelentkezését a 2016-os olimpiai játékok rendezési jogának elnyerésére.

Érdekes, hogy a nők körében némileg magasabb az olimpia támogatottsága, mint a férfiaknál.

A megkérdezettek 38 százaléka, a budapestiek 47 százaléka pedig szívesen dolgozna "önkéntesként" a Budapesti Olimpia lebonyolításában.

A kutatásból kiderül, hogy a közvélemény óriási többsége szerint az olimpia megrendezése jótékony hatással lenne a közlekedési infrastruktúrára, a munkahelyteremtésre, a turizmusra, a gazdasági fejlődésre, és Magyarországot regionális vezető szerephez segítené.

A kezdeményezés támogatottsága azért nagyon fontos, mert a rendezési jog elnyerésének egyik legfőbb feltétele, hogy a pályázó ország közvéleményének meggyőző többsége támogassa a pályázatot, és persze magát az olimpia megrendezését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek vasárnap Madrid utcáin, tiltakozva a katalán tiltakozva a katalán függetlenségi pártok amnesztiakövetelése ellen a spanyol konzervatív Néppárt (PP) által szervezett megmozduláson. Alberto Núnez-Feijóo pártelnök a demonstráció során alkotmányellenesnek nevezte, hogy a korábban elítélt katalán szeparatisták amnesztiát kaphassanak, miután véleménye szerint a szavazók a júliusi parlamenti választásokon "nem az alkotmányos rend megváltoztatására voksoltak".

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×