eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A magyarok háromnegyede támogatná a budapesti olimpiát

A magyar lakosság háromnegyede támogatja, hogy az ország megpályázza a 2016-os Nyári Olimpiai és Paralimpiai játékok megrendezését. Ez abból a friss, reprezentatív közvélemény-kutatásból derül ki, amelyet a BOM megbízásából a Szonda Ipsos közvélemény-kutató cég május elején 2000 fős mintán, telefonon készített.

A közvéleménykutatási eredmények még a legoptimistábbakat is meglepték.

A megkérdezettek 76 százaléka támogatja azt, hogy a kormány, a főváros vezetése és a Magyar Olimpiai Bizottság közösen beadja Budapest jelentkezését a 2016-os olimpiai játékok rendezési jogának elnyerésére.

Érdekes, hogy a nők körében némileg magasabb az olimpia támogatottsága, mint a férfiaknál.

A megkérdezettek 38 százaléka, a budapestiek 47 százaléka pedig szívesen dolgozna "önkéntesként" a Budapesti Olimpia lebonyolításában.

A kutatásból kiderül, hogy a közvélemény óriási többsége szerint az olimpia megrendezése jótékony hatással lenne a közlekedési infrastruktúrára, a munkahelyteremtésre, a turizmusra, a gazdasági fejlődésre, és Magyarországot regionális vezető szerephez segítené.

A kezdeményezés támogatottsága azért nagyon fontos, mert a rendezési jog elnyerésének egyik legfőbb feltétele, hogy a pályázó ország közvéleményének meggyőző többsége támogassa a pályázatot, és persze magát az olimpia megrendezését.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×