eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az ifjabbik Klicsko-fivér visszatért a csúcsra

Elhódította a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) világbajnoki címét Vlagyimir Klicsko. Az ukrán ökölvívó a hetedik menetben technikai K.O.-val győzött a címvédő amerikai Chris Byrd ellen Mannheimben.

Több mint tizennégyezer néző előtt a 30 éves ukrán ex-világbajnok meggyőző fölénnyel múlta felül riválisát.

Klicsko, akinek 49 profi meccséből ez volt a 46-ik győzelme, már az ötödik menetben padlóra küldte ellenfelét. Byrdöt akkor a szakemberek szerint csakis a gong mentette meg, de attól kezdve már alig állt a lábán.

A hetedik menetben az ukrán klasszis egy újabb megrendítő egyenese után Byrd ismét a padlón landolt, és a bíró véget vetett az immár teljesen egyenlőtlen mérkőzésnek.

Chris Byrdnek ez volt pályafutása 43. mérkőzése, és harmadik vereségét szenvedte el. Az amerikai bokszoló elismerte, hogy ezen az estén egyszerűen nem tudott mit kezdeni ellenfelével.

A két ökölvívó több mint öt évvel ezelőtt, 2000. október 14-én már találkozott egymással, akkor Klicsko egyhangú pontozással győzött és elhódította a Boksz Világszervezet (WBO) övét, melyet 2003. március 8-ig birtokolt. Akkor meglepetésre a második menetben kiütéses vereséget szenvedett a dél-afrikai Corrie Sanderstől.

Egy évvel később Byrd legyőzte Evander Holyfieldet, és ezzel megszerezte magának az IBF - addig gazdátlan - nehézsúlyú övét, amelyet most kénytelen volt Klicskónak átadni.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×