eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kormányellenes tüntetések több európai nagyvárosban - hírösszefoglaló

Folytatódik a kormányellenes tüntetés Budapesten, a tiltakozók egy része az MTVA székházához ment. Korábban érkeznek a decemberi családtámogatások.

Folytatódik a kormányellenes tüntetés. A tiltakozók egy része már az MTVA székházához ment, a környéken jelentős a rendőri készültség. A demonstráció hivatalos része este 6 órakor ért véget a Kossuth térnél, ahol több ezren vettek részt, köztük az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP és a Momentum több politikusa. Demonstráció volt 7 vidéki városában is, amelyek a Police.hu-n olvasható tájékoztatás szerint rendbontás nélkül véget értek.

Több európai nagyvárosban tüntetés volt a kormányok migrációs politikája ellen. Bécsben, Rómában is több ezren demonstráltak, Brüsszelben az ENSZ migrációs csomagja ellen szerveztek tiltakozást, a rendőrök ott könnygázzal és vízágyúval oszlatták fel a tömeget.

Korábban érkeznek a decemberi családtámogatások - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca tájékoztatása szerint a posta a jövő hét elején kézbesíti az ellátásokat és a bankszámlákra is ezekben a napokban érkeznek meg az összegek.

A főpolgármester szerint politikai üggyé vált az elektronikus jegyrendszer bevezetésének késlekedése, bár ez megközelítőleg sem hasonlítható a 4-es metróéhoz. Tarlós István a Kossuth Rádiónak megerősítette: feljelentést tett az ügyben.

Igazságügyi együttműködést írt alá a magyar és a grúziai igazságügyi miniszter Tbilisziben. Trócsányi László elmondta: Magyarország egyértelműen támogatja Grúzia euroatlanti integrációs folyamatait, a terrorizmus elleni küzdelemmel kapcsolatos erőfeszítéseit.

Jövőre az Európai Unió által megengedett 3 százalék feletti lesz a francia GDP-arányos államháztartási hiány - közölte a francia nemzetgyűlés elnöke egy lapinterjúban. A deficit azért lesz magasabb, mert az államfő, engedve a kormány ellen hetek óta tüntetők követelésének, 10 milliárd euróval növelte az államháztartási hiányt.

Megállapodás született a 3 évvel ezelőtt megkötött párizsi klímaegyezmény végrehajtásának szabályairól és menetrendjéről a lengyelországi Katowicében tartott ENSZ-klímakonferencián. A WHO becslése szerint évente 1 millió élet menthető meg világszerte a levegőszennyezés csökkentésével.

Öt kategóriában győzött Pawel Pawlikowski lengyel rendező Hidegháború című filmje az idei Európai Filmdíjak átadásán. Ez az alkotás kapta a legjobb filmért és a legjobb rendezőnek járó elismerést is. Az animációs filmes mezőnyből a Még egy nap élet című magyar- lengyel-spanyol-német-belga koprodukció kapta az Európai Filmakadémia díját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×