eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Forrás: Facebook/ Most vagy soha

Mosolygó Sára: Petőfi felesége nem volt tipikus női alak

Idén forgatták a Lóth Balázs által rendezett Most vagy soha! című filmet, mely az 1848-as forradalom időszakát örökíti meg. A női főszerepet, Szendrey Júliát Mosolygó Sára kelti életre. A szabolcsi származású színésznő a filmről, a pályájáról és a forgatásról nyilatkozott.

A Leőwey Klára Gimnázium francia tagozatára jártam Pécsett, ott kezdtem el színjátszózni. A színészet mint szakma eszembe sem jutott. Évente egyszer vendég színjátszó csoportok érkeztek az iskolába, itt találkoztam először olyan alternatív iskolával, ami felkeltette az érdeklődésemet – nyilatkozott Mosolygó Sára a kultura.hu oldalnak adott interjújában.

A színész ezután a pesthidegkúti Waldorf-iskolában tanult tovább, ahol színjátszó csoportba járt, majd tanárai javaslatára a színművészetire ment. Jelenleg végzős a Zsámbéki– Fullajtár–Tárnoki–Jákfalvi osztályban, és rövid időn belül két filmszerepet is kapott.

"Szerencsésnek érzem magam az eddigi lehetőségeim miatt, nagyon nehéz ma kezdő színésznek lenni" – mondta, majd hozzátette, az előző filmekkel került a filmesek látókörébe, és azóta hívták szereplőválogatásokra. "Az lehet a magyarázat, hogy talán nem vagyok különösebben karakteres. Tipikus, klasszikus szép lány fazonom van, amit sok mindenre lehet használni, sokféleképpen lehet alakítani. Petőfi Sándor felesége egyáltalán nem volt tipikus női alakja a korának."

Szerinte Júlia kulcskaraktere a filmnek, és nagy hatással van a történet alakulására. Elárulta: az izgalmas forgatásokon sokat tanult, különösen a verekedős jeleneteket élvezte. A történet március 14. estétől március 15. estéig játszódik. A főhősnő ennek során keveredik konfliktusba a titkosrendőrséggel és erőteljesen mozgatja a szálakat, ezért ez a szerep rendkívül érdekes és összetett.

Mosolygó Sára játszik a Tasnádi István által írt Kartonpapa és A pillangók szabadok című színházi darabokban. Az első Covid-hullám alatt a Non Lieu filmes cég alapításában is részt vett, ahol kisfilmeket kezdtek forgatni osztálytársaival.

A portálnak azt mondta, sokat szeretne filmekben játszani, vágyik a nehéz kihívásokra. "Tudatosan próbálom gyakorolni, hogy van élet a színházon és a filmen kívül. Keresem, hogy mi lehet az a hobbi, amiben szintén magamra találhatok" – mondta.

(Nyitóképen: A Most vagy soha! történelmi film forgatása. Forrás: Facebook/ Most vagy soha.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×