eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Antwerpen, 2016. április 21.2010. november 8-án készült kép Prince amerikai énekesről egy antwerpeni koncerten. A hétszeres Grammy-díjas Prince, aki a Bíboreső (Purple Rain) című koncertfilmjének zenéjéért 1985-ben Oscar-díjat kapott a legjobb eredeti filmzene kategóriában, 2016. április 21-én, 57 éves korában elhunyt minnesotai otthonában. (MTI/EPA/Dirk Waem) *** Local Caption *** 52626725
Nyitókép: Dirk Waem

Nyugvópontra kerülhet a mesés Prince-vagyont övező örökösödési harc

Volt min veszekedni, 156 millió dollárnyi hagyatékról van szó.

Hatéves jogi vita után megállapodott Prince családja az énekes 156 millió dolláros hagyatékáról - jelentette be kedden a The Guardian című brit lap tudósítása szerint a Primary Wave lemezkiadó vállalat szóvivője.

Az amerikai popsztár ötvenhét éves korában halt meg fentanil-túladagolásban 2016-ban. Azóta dollártízmilliókat fizettek ki ügyvédeknek és tanácsadóknak a hagyaték kezeléséért és az örökösök közötti elosztás megtervezéséért.

A hagyatékot majdnem egyenlően osztják el a Primary Wave New York-i zenei cég és a zenészlegenda hat örököse közül a három legidősebb - és családjaik - között.

Három örökös ugyanis eladta a hagyaték rájuk eső részét a Primary Wave cégnek, amely tavaly augusztusban vásárolta meg Price számos dalának a jogait. A másik három örökös megtartotta a rájuk jutó részt, amelyek kezelője továbbra is Prince jogi tanácsadója, L. Londell McMillan és Charles Spicer lesz.

Az Internal Revenue Service (IRS), valamint a hagyatékot kezelő Comerica Bank and Trust januárban állapította meg a hagyaték értékét, és a megállapított összeget az örökösök is elfogadták.

A Billboard magazin rendelkezésére bocsátott közleményben a Primary Wave szóvivője "hatalmas örömét" fejezte ki, amiért véglegesen lezárult a Prince-örökségről folyó per.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×