INFORÁDIÓ
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert

junior prima-díj

színház

díj

takarékbank

Rujder Vivien Desdemona szerepében William Shakespeare Othello című drámájának próbáján a budapesti Katona József Színházban 2020. október 6-án. A darabot október 9-én mutatják be Székely Kriszta rendezésében.

Átadták a Junior Prima Díjakat

Infostart

Hat művész vehette át a Junior Prima Díjat a színház- és filmművészet kategóriában. 

A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Idén

  • Bordás Roland színművész,
  • Gyöngyösi Zoltán színművész,
  • Leblanc Gergely balettművész,
  • Mentes Júlia Virginia színművész,
  • Rózsa Krisztián színművész és
  • Rujder Vivien színművész (a képen)

érdemelte ki az elismerést.

A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek 62 jelöltet állítottak az idén. Közülük választotta ki az öttagú zsűri – Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója – azt a hat fiatal tehetséget, aki elnyerte a Junior Prima címet.

"Az elmúlt több mint tíz évben díjazott Junior Primák a magyar kulturális élet meghatározó szereplőivé váltak, neves színészként, táncosként, rendezőként vagy éppen operatőrként csillogtatják tehetségüket. Örömmel látom, hogy az utánpótlás kifogyhatatlan, és biztos vagyok benne, hogy néhány év múlva a most díjazottak is megkerülhetetlenek lesznek a saját szakmájukban" – mondta az ünnepségen Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: a Takarékbank, mint a kategória mecénása, a díjhoz tartozó támogatással hozzájárul ahhoz, hogy a kiemelkedő tehetségek biztos anyagi háttérrel végezhessék munkájukat; fejlődjenek, újabb és újabb produkciókkal kápráztassák el a közönséget.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018