eur:
395.67
usd:
365
bux:
65609.91
2024. március 19. kedd Bánk, József
Los Angeles, 2016. február 26.A 87 éves Ennio Morricone olasz zeneszerző a nevét viselő csillag avatási ünnepségén, a Hollywoodi hírességek sétányán, Los Angelesben 2016. február 26-án. (MTI/EPA/Paul Buck)
Nyitókép: PAUL BUCK

Megdöbbentő dolog derült ki Ennio Morricone haláláról

Előre megírta a saját gyászjelentését a zseniális zeneszerző.

A hétfőn egy római kórházban elhunyt 91 éves zeneszerző írását kedden közlik az olasz napilapok. "Én, Ennio Morricone, meghaltam. Közlöm ezt minden barátommal, akik közel álltak hozzám és azokkal is, akik távolabb vannak, és nagy szeretettel küldöm nekik üdvözletemet. Lehetetlen mindenkit megnevezni" - olvasható a gyászjelentésben, amelynek egy példányát az ANSA olasz hírügynökség is megkapta.

Giorgio Assumma ügyvéd(k) megmutatja Ennio Morricone búcsúlevelét a média képviselőinek a római Bio-Medico Campus kórház előtt, ahol a  kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerző 91 éves korában elhunyt 2020. július 6-án.
MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi
Giorgio Assumma ügyvéd(k) megmutatja Ennio Morricone búcsúlevelét a média képviselőinek a római Bio-Medico Campus kórház előtt, ahol a kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerző 91 éves korában elhunyt 2020. július 6-án. MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi

A gyászjelentésben Morricone arra is kitért, hogy szűkkörű búcsúszertartást szeretne. "Egyetlen oka van annak, hogy így búcsúzom el mindenkitől és hogy privát temetést akarok:

nem akarok zavarni".

Morricone írásában kiemelte három testvérét és családjukat, valamint négy gyerekét és négy unokáját. "Remélem, tudják, mennyire nagyon szerettem őket." Utolsó gondolataival feleségét, Mariát szólította meg. "Biztosítom őt különleges szerelmemről, amely összetartott minket és amelyet olyan nehéz szívvel hagyok el. Ez a legfájdalmasabb búcsúm" - írta a zeneszerző. Ennio Morricone tíz nappal ezelőtt elesett és combnyaktörést szenvedett, halálát az emiatt fellépő komplikációk okozták.

A zeneszerző ügyvédje, a család barátja, Giorgio Assuma közölte, hogy a temetést szigorúan szűk körben tartják meg, tiszteletben tartva a mester kérését és szerény természetét. Időpontot nem nevezett meg. Morricone utolsó munkája a 2018 augusztusában Genovában leomlott Morandi híd halálos áldozatai előtt tisztelgő darab volt. A zenekarra és kórusra írt művet az újjáépített híd felavatásának előestéjén mutatják be a genovai Carlo Felice Színházban. A Renzo Piano sztárépítész által tervezett híd július végére készül el, ha minden jól megy.

"A Tante pietre a ricordare című négyperces mű nagyon megindító és ez az utolsó alkotás, melyet Morricone a halála előtt befejezett" - közölte hétfőn a Károly Félix szárd-piemonti királyról elnevezett genovai operaház. Az elmúlt hónapban Morriconét a spanyol Asztúria hercegnője-díjjal tüntették ki. Az elismerés bejelentése után Morricone a La Razón című spanyol napilapnak azt mondta, reméli, hogy át tudja venni személyesen a díjat az októberi gálán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×