INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

koronavírus

veszélyhelyzet

mozi

cinema city

A megújult budapesti Cinema City Aréna VIP részlegének egyik vetítőterme 2018. február 13-án. A Cinema City tavaly ünnepelte magyarországi működésének 20. évfordulóját, miután a kelet-közép-európai régióban Budapesten nyitotta meg az első moziját 1997-ben, azóta a főváros 5 pontján 68, az ország 13 megyeszékhelyén összesen 89 mozitermet működtet.

Nem zár be a Cinema City, csak számolja a nézőket

Infostart

A fővárosi mozik többsége bezárt a szerdán elrendelt veszélyhelyzet szabályai miatt, de van amelyik, kihasználja a 100 fős létszámkorlátot.

A Cinema City közleményben jelezte, hogy a közönség és munkatársai egészsége és biztonsága elsődleges, és a mozihálózat minden esetben követi és betartja az érvényes jogi szabályozást. Ezt kihasználva a mozik létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tartanak.

Egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet. A mozihálózat weboldalán egy előadásra bármelyik helyre szabadon foglalható vagy vásárolható mozijegy a létszámkorlátozással.

A Budapestfilm Zrt. viszont úgy tájékoztatta az InfoRádiót, hogy bár az általa üzemeltetett művészmoziknak jó néhány terme van, ahol 100 fő befogadásánál kisebb a nézőtér, de egyetlen moziban sem vetítenek filmeket a veszélyhelyzet visszavonásáig. Ez az intézkedés tehát vonatkozik a Művész, a Toldi, a Corvin, a Puskin, a Kino, a Tabán mozira is, ahol mától nem lehet filmeket nézni.

A hajdani Örökmozgó moziban, a most Art+Cinema néven működő moziban azonban nem maradnak el a vetítések, sőt a IV. Európai Filmhét rendezvényét is megtartják – közölte az InfoRádióval Kalmanovits Balázs, a Vertigo Média által üzemeltetett mozi, az Art+Cinema vezetője.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018