eur:
394.74
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels

Oscar-esélyes alkotások lepik el a magyar mozikat - heti ajánló

A legjobb film Oscar-díjára esélyes Zöld könyv és a Christian Bale főszereplésével készült Alelnök is a héten debütál a magyar mozikban. Heti filmpremierek.

A hétvégi Oscar-gála egyik nagy esélyese a Magyarországon a héten debütáló Zöld könyv – Útmutató az élethez. Bár a Roma és A kedvenc kapta a legtöbb jelölést, a legjobb vígjáték kategória Golden Globe-ját elnyert Peter Farelly-mozi – a producerek szakszervezete fődíjával a zsebében – akár befutó is lehet a legjobb film kategóriában.

A Dumb és Dumber rendezője ezúttal egy valós történet ihlette komoly témához nyúlt. A hatvanas évek Amerikájában egy fekete bőrű zongoraművész, Don Shirley úgy dönt: a déli államokban indul koncertkörútra, ezzel komoly atrocitásokat kockáztatva a fehér bőrűek uralta közegben. Maga mellé vesz egy tapintatlan, ám szerethető sofőrt, a történet kettejük barátságáról mesél; és míg olyan fontos kérdéseket feszeget, mint a rasszizmus ügye, mindvégig humoros, kacagtató road moovie. Viggo Mortensen alakításáról pedig csak szuperlatívuszokban írnak – esélyes is a legjobb férfi főszereplő Oscar-díjára.

Megosztotta a közönséget Adam McKay új filmje: az Alelnök. Az ifjabb Bush elnök mellett alelnökként dolgozó Dick Cheneyről szóló történet nem pusztán kérdéseket vet fel, hanem határozott véleménye van arról, hogy a politikus túlterjeszkedett hatáskörein és számos rettenetes döntés kötődik a nevéhez.

Az életrajzi drámaként aposztrofált film ugyanakkor a fikciós elemektől sem retten meg, legfőbb értékeként Christian Bale lenyűgöző alakítását emlegetik, aki a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat is elnyerheti ezért.

Liam Neeson új filmjében, a Dermesztő hajszában – az Elrabolva után ismét – egy önkéntes igazságosztót alakít, aki a fia haláláért felelős helyi drogbáró ellen száll harcba.

Hans Petter Moland skandináv rendező filmje minden idők egyik legrosszabb nyitóhétvégéjét produkálta az Egyesült Államokban, nem mellesleg a főszerepet játszó színész akkoriban tett rasszista kijelentése miatt.

Egy családi animációs film is debütál a héten: az Így neveld a sárkányodat harmadik része, ami – pláne a folytatásos mozikhoz képest remekül áll az IMDb oldalán: csaknem 8 pontra értékelik a látogatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×