eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pxhere

Asterix és Rocky Balboa is most tér vissza a magyar mozikba - heti ajánló

Az Oscar-díjas Asghar Farhadi új filmje mellett több amerikai alkotás - köztük egy szabadulószobás horror - is debütál a héten a magyar mozikban.

Az Oscar-díjas iráni rendező, Asghar Farhadi ismét Iránon kívül forgatott; elkészítette első spanyol nyelvű filmjét Penelopé Cruz és Javier Bardem főszereplésével. A Mindenki tudja egy fiatal lány elrablásának története, amely azonban sokkal inkább lélektani

dráma egy család széteséséről, elhallgatott titkokról,

mint krimiszerű fordulatokban bővelkedő mozi.

A film hét ponton áll az IMDb oldalán - ami nem kiemelkedő teljesítmény -, az első recenziók főként a remek színészi játékot hangsúlyozzák.

Josephine Decker harmadik nagyjátékfilmje, a Madeline a mélyben egy New Jersey-i kamaszlány útkeresésének története. Madeline két karakteres nő - az őt túlságosan féltő anyja és az amatőr színházi társulatát vezető Evangeline árnyékában próbál egyéni válaszokat talállni a kérdésre, hogy milyen is ő valójában.

Az Est.hu kritikusa szuper karakterdrámakét és egy összetett anya-lánya kapcsolatot megmutató filmként írja le az alkotást.

A Kezedben a sorsod is egy útkeresés-történet, ám Ludovic Bernard mozija

egy fiúról szól, aki különleges zongoratehetsége miatt lehetőséget kap a zavaros háttérből való kitörésre.

Végtelen útvesztő a szabadulószobás thrillerek egy újabb darabja, amelyben

hat idegen kap különös meghívást egy végül vérfagyasztóvá váló játékba.

A film rendezője az Insidious - Az utolsó kulcsot jegyző Adam Robitel, aki a hajmeresztő és egyre bonyolultabbá váló feladványok sokaságát egy izgalmas, pergő ritmusú filmbe rendezte, bár több kritika is felveti a feladványok logikátlanságának problémáját.

Sylvester Stallone ismét Rocky Balboa bőrébe bújik, és a Creed 2-ben egykori ellenfele fiát készíti fel a ringben való megmérettetésre.

Maggie Gyllenhaal egy, a költészet iránt fogékony tanárnőt alakít Sara Colangelo A tanítónő című filmjében, és egy szerinte

irodalmi zseninek született kisfiú pályájának egyengetésén dolgozik, míg a kisfiú szülei inkább csak felhőtlen gyerekkort szeretnének biztosítani a fiuk számára.

Az Asterix újabb animációs filmje is a héten érkezett a magyar mozikba.

Ebben az epizódban Csodaturmix keresi utódját,

akire rábízhatja a különleges varázsital titkát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×