eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Centrál - lélektani krimi a férfiak világáról

Centrál címmel jelent meg Dr. Földvári-Oláh Csaba új regénye, ami egy lélektani krimi, de a szerző szerint sok tekintetben utazás a férfiak tudatalattijában.

Mindig foglalkoztatták a rejtélyek – árulta el a könyv szerzője. „Egy nyomozás egy olyan gondolkodásmódot igényel, amely a rejtélyek felé visz és megoldást keres” – fogalmazott Dr. Földvári-Oláh Csaba. Hozzátette: az írásaira jellemző, hogy többféle megoldást kínál, melyek közül dönthet az olvasó. A Centrálban is van egy lehetséges gyilkos, de felmerül a kérdés, hogy valóban ő volt-e a tettes.

Ezzel kapcsolatban a szerző elmondta: az olvasóinak egy tábora szeretne konkrétabb válaszokat a könyvek végén. Az író azonban úgy véli: a rejtély mindig sokkal érdekesebb, mint a megoldás, ami „sokféle lehet”.

A regény „idézőjelesen krimi”

– értékelte Dr. Földvári-Oláh Csaba. A Centrál egy formabontó, századfordulós, lélektani krimi a férfiak világáról, ahol a főszereplő a nő – mondta, hangsúlyozva, hogy a lelki utazás, az "egotrip" a lényeg. Hozzátette: egy pszichológus szerint a férfi tudatalattit írta meg a könyvben.

Az írásban megjelenik a női tárgyiasultság, a szerző szerint a probléma épp ez: a regény férfi főszereplői nem tudnak válaszolni arra a kérdésre, hogy ki a nő valójában. Ezért szerepel a regény borítóján egy sejtelmesen megjelenő arc – a regénybeli kemény világ férfi főszereplői is így látják a nőt, és azt képzelnek bele, akit akarnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×