eur:
394.83
usd:
364.11
bux:
65536.97
2024. március 19. kedd Bánk, József
A darab írója és rendezője, Hajdu Szabolcs Kálmán szerepében a Kálmán nap című darab ősbemutatóján a debreceni Páholy lakásszínházban 2017. március 24-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hogy lehet halálhírt hitelesen közölni színpadon?

Ez a kérdés foglalkoztatta Pass Andreát, amikor megírta az édesapja betegségéről és elmúlásáról szóló darabját. Az Eltűnő ingerek főszerepét Hajdu Szabolcs játssza, a bemutató pénteken lesz a Trafóban.

"Attól függetlenül, hogy nagyon fáj, és feldolgozhatatlan, mégis csak egy alkotó ember vagyok, akit mindig a kihívás izgat" - mondta az InfoRádiónak Pass Andrea író, rendező a személyes ihletettségű, Eltűnő ingerek című darabról, amit pénteken mutatnak be a Trafóban, Hajdu Szabolcs főszereplésével.

Pass Andreának tavaly nyáron támadt az az ötlete, hogy színre vigye édesapja elvesztésének folyamatát. Mindenképpen ki akarta próbálni, mert szerinte

a közönségnek is fontos ez a téma; a betegségekhez való hozzáállásunk gyerekcipőben jár.

Mint az írónő elmondta, színpadra állításkor igyekezett elrugaszkodni a történet személyességétől, épp azért, hogy eljusson a nézőkhöz.

A jelenetek mint egy furcsa sejtburjánzás szülik egymást a színpadon.

A haldoklót magát játssza Hajdu Szabolcs, aki az írónő szerint nagyon jó választás volt, nem kíméli magát és a dolgok mélyére megy.

Az írónő arról is beszélt, hogy a darab megírása, próbálása hozzásegítette ahhoz, hogy személyesen bátrabban nézzen szembe az elmúlással.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×