eur:
395.73
usd:
367.19
bux:
65218.05
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Hétvégi családi programokból húsvétkor sem lesz hiány

Hétvégi családi programokból húsvétkor sem lesz hiány

Számos helyszínen várják a családokat izgalmas, látványos, interaktív programmal.

A Szentendrei Skanzenben rengeteg programmal várják a családokat, melyek középpontjában a húsvéti népszokások állnak. Lesznek koncertek: húsvét vasárnap például a Makám Együttes és a Napra zenekar játszik, hétfő délután pedig Bognár Szilvia Csintekerintő Gyerekkoncertje után Szalóki Ági énekel. Ezen kívül színházi előadások, gólyalábas játékok, gyertyamártás, tojáslabirintus, tojás patkolás, csibekészítés és még bárányszépségverseny is várja a Skanzenbe látogatókat.

Húsvét hétfőn megnyitja kapuit a Vasúttörténeti Park is. Nyuszikereséssel, állatsimogatóval, népműves programokkal, koncertekkel és természetesen sok vonattal, mozdonnyal, hajtánnyal és lóvasúttal is várják az érdeklődőket.

"Hétfőn külön gyerekeknek készültünk nyuszikereső programmal. A park öt pontján elhelyezünk fából készült nyulakat, ezeket kell a gyerekeknek megkeresniük. A parkba belépéskor kapnak egy füzetet, aminek a hátoldalán van egy térkép - ez alapján találhatják meg a nyuszikat" - mondta az InfoRádiónak Magyar Anikó szóvivő.

Vasárnap és hétfőn a Csodák Palotájában is a tojások körül forog a világ – ám tudományos szempontból: megtudhatjuk például, miként lehet eldönteni ránézésre, hogy főtt vagy nyers-e a tojás, és az is kiderül: hogyan lehet egy tojást élére állítani.

A Várkert Bazárban is húsvétolásra várnak kicsiket és nagyokat: lesz hímestojás kiállítás valamint tojásírás, tojáspatkolás tojásdíszítés bemutató is. És persze nagyon sok koncert: a gyerekeket – többek között – az Eszterlánc Meseeggyüttes, a Cimbaliband, Pál István "Szalonna" és a Zsikó Zenekar, valamint a Góbé, a felnőtteknek pedig esténként a Kiscsillag, a Balkán Fanatik és Lajkó Félix muzsikál.

A vízi revüt jégrevü váltotta fel a Fővárosi Nagycirkuszban, és a tavaszi szünetben matiné és délutáni előadásokkal is várják a családokat - mondta Fekete Péter főigazgató.

"Ahogy tavaly vízzel árasztottuk el a cirkusz manézsát, úgy idén úgy döntöttünk, csodát szeretnénk tenni és jeget hizlaltunk. Erre pedig Moszkvából, a Nikulin cirkuszból hívtuk el a sztárokat - azokat az artistákat, akik korcsolyával a lábukon is meg tudják csinálni a cirkuszi trükköket, tehát a zsonglőr korcsolyázva fogja dobni a buzogányokat, a légtornász korcsolyával a lábán fog elindulni föl a levegőbe a karikán. Mindezt a jégrevü fantasztikus látványvilágával, különleges kosztümökkel és tánccal."

Szombat délelőtt pedig a gyerekek elvihetik saját kedvenceiket a cirkuszba, és megmutathatják, ők milyen trükköket tudnak.

A Gozsdu udvar is vidám húsvéti forgatagra invitálja a gyerekeket, lesz kisállat simogató, játékkuckó, trambulin, kézműves foglalkozások és interaktív bábműsor is.

Fontos tudni, hogy idén sem veszi át a megunt húsvéti nyuszikat a Fővárosi Állat és Növénykert. A leendő nyuszitartóknak azonban szívesen adnak tanácsokat - mondta az intézmény szóvivője, Hanga Zoltán hozzátéve: húsvéti programokkal készülnek.

"A nyuszisimogató az állatsimogató és a parasztudvar szomszédságában lesz. Ezen a környéken rengeteg, a húsvéthoz kapcsolódó kisállatot lehet látni, hiszen kisbárányaink, illetve sok kecskegidánk is van, akikkel természetesen testközelből lehet megismerkedni."

Aki pedig kirándulna, az választhatja a Libegőt is, amely minden nap délelőtt tíz órától este hatig közlekedik.

És a Hollókői Húsvéti Fesztiválra is várják a családokat – itt is kiváló koncertek lesznek, táncház, mesejáték, és persze a tojásdíszítés és a locsolkodás sem maradhat el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×