INFORÁDIÓ 
2019. december 7. szombat
Ambrus

hírek

inforádió

kultúra

dzsessz

pallai péter

klub

zene

szaxofon

Londoni vendégek a Budapest Jazz Clubban

Londoni vendégek a Budapest Jazz Clubban

Infostart / InfoRádió

Csütörtöktől három napig a londoni 606 Club sztárjai lesznek a Budapest Jazz Club vendégei. Minden nap két koncert lesz, amelyeken kiváló magyar előadók és külföldi vendégművészek állnak össze egy-egy közös zenélésre.

„A londoni 606 Club jó magyar szóval egy virtigli jazz club, ahol a zenészek nagyon szeretnek játszani, és a tulajdonos, Steve Rubie maga is gyakorló zenész, alt szaxofonos és fuvolista” - mesélte Pallai Péter, a Harmónia Jazzműhely főszervezője.

Velük szerveztünk egy cserekereskedelmet körülbelül nyolc évvel ezelőtt: magyar művészeket viszünk oda, akik angol zenekarokkal lépnek fel, és angol zenészek jönnek ide – tette hozzá.

„Az angol és a magyar a jazz szempontjából teljesen rokon nép,

mivel egész egyszerűen világszínvonalon játszik mind a két ország élgárdája. Csak az a nagy hibájuk, hogy nem amerikaiak, az óceán túlsó partján születtek” - véli Pallai Péter.

A szervező elmondta, hogy a 606 tulajdonosával közösen állítják össze a csapatokat, de később kölcsönösen meghívják egymást a zenészek, sőt, lemezt is készítenek együtt.

„A próba nagyon érdekes.

A zenész kiosztja a kottákat, amiben természetesen  csak nagyjából van leírva a kezdet, a közepén van egy áthidaló rész, és van egy befejezés.

Közben ott van az akkordmenet, amire improvizálni kell. Esetleg megbeszélik, hogy milyen sorrendben jönnek a szólók, hogy ki hány taktust játszik, de néha még azt sem” - mesélte Pallai Péter.

A főszervező elmondta, hogy a programsorozat zárónapján két nagy öreg találkozik:

Szakcsi Lakatos Béla zongorán, Stan Sulzmann pedig szaxofonon játszik.

„Még sosem játszottak együtt, de kevés próbával is nagyon jól meg fogják érteni egymást. Láttam már azt, hogy Béla 15 percet próbált, utána pedig minden jött magától” - mesélte a Budapest Jazz Club Harmónia Jazzműhelyének főszervezője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Kapcsolódó hang

Londoni vendégek a Budapest Jazz Clubban
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018