eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Családi programok karácsonykor

A gyerekeknek már elkezdődött a téli szünet, számos, a karácsonyra hangoló családi program közül válogathatunk.

A Diótörő elmaradhatatlan része a karácsonyi ünnepeknek. A Hoffmann Diótörő és egérkirály című meséje alapján készült balett ötlete a szentpétervári cári színházak igazgatójától származott, aki Csajkovszkijt kért fel egy látványos baletthez illő zenemű megírására. Az Operaház előadásai köztudottan már őszre betelnek, azonban a családok idén is számos más feldolgozásból választhatnak.

A Művészetek Palotájában – már ez is hagyomány –, hogy a Nemzeti Filharmonikusok zenéjével és óriásbábokkal kel életre Csajkovszkij karácsonyi varázslata. December 23-án és 27-én, összesen négy előadáson.

Ugyancsak a Művészetek Palotájában, ám annak fesztiválszínházában látható a Szegedi Kortárs Balett Diótörője, Juronics Tamás egyórás koreográfiája.

A komolyzenei koncertprogram mellett a Müpa szabadtéri eseményközpontja január 6-ig a tavalyihoz képest bővített alapterületen várja a jégen siklás, az újcirkusz és a családi programok iránt érdeklődőket.

Jövő hét szerdán a Syma csarnokban két időpontban játsszák a Diótörő és egérkirály című musicalt, amit Szomor György, Szurdi Miklós és Valla Attila jegyez. A főszerepben Vastag Tamással és Békefi Viktóriával.

Az Erkel Színház a Varácsfuvolát tűzte műsorra az ünnepekre. December 23-án este, valamint 24-én és 25-én délelőtt is meg lehet nézni a Szinetár Miklós rendezésében színre vitt előadást, illetve a legkisebbeknek a Varázsfuvolácska című előadás lehet érdekes ugyancsak az Erkel Színházban.

A Kaláka együttes december 23-án immár hagyományosan a dunakeszi Szent Imre Templomban ad koncertet a Szabad-e ide bejönni Betlehemmel? című, csaknem harminc éve megjelent lemezről játszanak. 25-én pedig a Marczibányi Téri Művelődési Központban adnak karácsonyi koncertet.

Aki pedig kis kirándulásra vágyik, és nem rettenti el a hideg idő, az a téli szünetben is utazhat a budapesti gyermekvasúton, ahol a vonatok óránként járnak. 24-én csak délig, másnaptól viszont a megszokott téli menetrend szerint közlekednek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×