eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma

Díjkiosztóról díjkiosztóra mennek a Saul fia készítői

A hétvégi Oscar-díjkiosztó előtt még két másik díjátadón is esélyesnek számít a Saul fia film és Zányi Tamás, a mű hangmérnöke - mondta az InfoRádiónak az alkotás egyik producere.

"Az elmúlt egy hónap sok munkával telt. Európában máshol is elindult a film, Amerikában folytatódott az Oscar-kampány, és további díjakat osztottak ki. Február 6-án Röhrig Géza részesült egy díjban, majd Erdély Mátyás az ASC, az Amerikai Filmoperatőrök Társaságának spotlight-díját kapta. Keveset lehetett hallani arról, hogy február 21-én a Los Angeles-i International Press Academy tíz ország közül a Saul fiát tartotta a legjobb idegen nyelvű filmnek" - számolt be Sipos Gábor.

"Az Oscar-díjkiosztó előtti este Zányi Tamásnak szurkolunk, aki az MPSE szervezet Golden Reel nevű díjára nevezték, illetve ugyanaznap lesz az Independent Spirit Awardsnak lesz a díjkiosztója, úgyhogy az Oscar-este előtt lesznek még további izgalmak" - tette hozzá.

Mint elmondta, a díjkiosztók mellett vannak más meghívások és nagykövetségi fogadások is, ahol a filmet képviselik.

"Az Oscar-díjkiosztó 28-án ottani idő szerint 5 órakor kezdődik, előtte van egy vörös szőnyeges sajtótalálkozó - ez a Golden Globe-on is így volt -, utána kezdődik maga a díjátadó. A díjátadó három óra hosszás, de nem tudjuk pontosan, hogy melyik részében fogják a legjobb idegen nyelvű film kategóriáját említeni" - számolt be a Saul fia egyik producere.

Arra a kérdésre, hogy producerként mit jelentett az elmúlt időszak, Zányi Tamás úgy fogalmazott: most jön néhány nagyon fontos nap, ami az egész munkának egy utolsó, nagyon komoly megmérettetése. "Azt gondolom, hogy nagyon sok lehetőség adott a következő projekthez" - véli Sipos Gábor.

"Úgy gondolom, hogy nekünk ugyanolyan alázattal és szorgalommal kell továbbra is dolgozunk, mint ahogy a Saul fiában tettük, mert nekünk is az az elsődleges érdekünk, hogy további sikeres filmek szülessenek - tette hozzá a Saul fia című film egyik producere.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×