eur:
389.55
usd:
361.95
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A disznócsülök struktúrája - extravagáns kiállítás a Neon Galériában

Disznócsülkök, halfejek és nagy darab, véres húsok fotórealista ábrázolását tekinthetik meg az érdeklődők csütörtöktől február 6-ig Horog Sára Hússtruktúra című tárlatán a Neon Galériában.

Fellógatott véres húscafatok, halak akváriumban, pontyfejek, pisztrángok, sertéscsülök. Január 12-én nyílt meg Horog Sára kiállítása a Neon Galériában, ahol a művésznő fotórealista ábrázolását lehet megtekinteni.

A téma vizuális hatása ragadott magával, nem a halállal és az elmúlással akartam foglalkozni, inkább a látvány dússágával, sokrétűségével - mondta az InfoRádiónak a művész, akinek tárlatát február 6-ig látogatható.

Ahogy a festmények felépülnek - erre utal a címben a struktúra, illetve a lefestett anyagok kinagyítására - magyarázta Horog Sára, aki elmondta azt is, hogy a kiállított képek többsége magántulajdonban van.

Bármilyen meglepő, vannak olyanok, akikben ezek a témák semmiféle rossz érzést nem keltenek, hanem a húsdarabokban a lehetőséget, az élet élvezetét és gyönyörűségét fedezik fel - fűzte hozzá.

Hanganyag: Fehér Anna

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×