eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megkerült az ellopott Rembrandt-tintarajz

Megtalálták az amerikai hatóságok azt a Rembrandt-tintarajzot, amelyet a hét végén egy kaliforniai kiállításról loptak el.

A 250 ezer dollárra becsült értékű, 1655-ben készült Az ítélet című rajz egy magánkiállításról tűnt el szombat este a felkapott tengerparti Martina del Rey településen lévő Ritz-Carlton luxusszállodából.

A Los Angeles megyei rendőrfőnök hivatala részletekkel nem szolgált a műkincs megkerülésének körülményeiről. A lopással kapcsolatban a hatósági szóvivő kedden elmondta, hogy a Rembandt-rajz semmilyen módon nem volt rögzítve a bemutatón, egy festőállványra vagy valamilyen hasonló faállványra állították. A képet az alatt a pár perc emelte el a tolvaj, amíg a tárlat kurátora elfordult, hogy egy potenciális vásárlóval beszéljen egy másik kiállított műről.

A szóvivő nem tudta megmondani, hogy az ügyfél a rablóbanda tagja volt-e, de megjegyezte, hogy feltehetően nem magányos akció történt, az elkövetőnek lehetett tettestársa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×