eur:
389.28
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Valami régi, valami új - a Roxette a Sportarénában

Tíz év után megjelent új lemeze világkörüli turnéja keretében lép fel a svéd Roxette szerda este a Papp László Budapest Sportarénában.

Ki gondolná, de Marie Fredriksson énekes és Per Gessle dalszerző-gitáros már az 1970-es évek végén megismerkedtek, bár munkájuk akkor még két különböző svéd popegyütteshez kötötte őket. A 80-as évektől Fredriksson és Gessle több produkcióban is együtt dolgozott, csapatuknak a Roxette nevet pedig az angol Dr. Feelgood együttes azonos című számából kölcsönözték, eredetileg csak egy album címadójául.

Az Egyesült Államokban tett sikertelen befutási kísérlet után Skandináviában az 1986-ban megjelent Pearls of Passion tette ismertté az együttest, de igazi nemzetközi sztárrá az 1988-as Look Sharp! lemezzel vált a Roxette. Első slágerük a The Look volt, de az igazi áttörést a Listen to Your Heart váltotta ki, amely a közép-európai rendszerváltozások történetébe külön lábjegyzetet érdemelt ki, miután egy csehszlovákiai ellenzéki párt, Magyarországon pedig a Fidesz is felhasználta a dalt választási kampányában.

1990-ben az együttes It Must Have Been Love című számát beválogatták a Pretty Woman című film zenéi közé, így a film sikere és a népszerű sláger egymást erősítették. 1991-ben jelent meg a Joyride, amely a Roxette legsikeresebb albuma, és egy éven át szerepelt az amerikai slágerlistákon.


A 90-es évek folyamán a megváltozó zenei trendek hatására a Roxette fokozatosan veszített népszerűségéből, Európában és főleg Skandináviában azonban továbbra is tartotta magát.

Az együttes a 2000-es évek elejéig jelentetett meg lemezeket, majd egy hosszú kihagyás és szólóprojektek után 2009-ben kezdett el ismét turnézni. Tíz év után idén februárban jelentkeztek új lemezzel, a Charm Schoolt és slágereit a kritika és a közönség is kedvezően fogadta.

A Roxette szerda este fél éves, az albumhoz kapcsolódó világkörüli turnéja keretében látogat a Papp László Budapest Sportarénába, ahol az új számok mellett a régi slágerekre is számíthat a közönség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×