eur:
387.81
usd:
357.61
bux:
68120.37
2024. május 17. péntek Paszkál

Sok szülő már a járókába is könyvet tesz a gyermekének

Magyarországon 10 milliárd forintot tesz ki a gyermekkönyvek egyre bővülő piaca - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója.

Az eladott kötetek több mint 14 százaléka gyermek- és ifjúsági kiadvány, az egyre bővülő piac 10 milliárd forintot tesz ki. A Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója szerint ennek oka az, hogy azok a szülők, akik még olvasásra próbálják nevelni a gyerekeiket, már a járókába, a kiságyba is vesznek könyvet.

Janikovszky János hozzátette: a lapozókat és leporellókat korábban alig vásárolták, ám az utóbbi időben hatalmasat nőtt ez a szegmens. A Móra az elmúlt négy évben nagyjából hatvan ilyen kiadványt dobott piacra. Ezek nem kerülnek sokba, és a szülők általában nem egyet, hanem többet vásárolnak belőlük.

A kiadónak mindig is voltak ilyen kiadványai, amelyek közül többet újra megtalálhatnak a szülők a könyvesboltokban, de újonnan, fiatal grafikusok által illusztrált kötetekkel is találkozhatnak - jegyezte meg Janikovszky János.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 09:56
×
×
×
×