eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Divatperformansz és ökopiac az Iparművészetiben

A magyar organikus építészetet bemutató új kiállítás megnyitója mellett környezettudatos divatkreációkat felvonultató összművészeti performanszokkal, organikus hajkreációkkal, biobüfével és ökopiaccal várja a látogatókat ma az Iparművészeti Múzeum, ahol a Múzeumok éjszakáján "megállítják" az időt is.

A Folytatni a teremtést - a magyar élő építészet című tárlat az 1960-as évektől született legjelentősebb műveket mutatja be a 20 éves Kós Károly Egyesüléshez tartozó építészirodák, elődeik és a rokon szellemben alkotó építészek munkáiból válogatva fotókon, tablókon és installációkon keresztül, amelyek segíthetik megérteni a szerves szemlélet és alkotásmód mibenlétét.

A szeptember 13-ig látható tárlat témájához hasonlóan az éjszaka programjai a természet közeli felfogás fontosságára hívják fel a figyelmet: ennek jegyében a múzeum üvegcsarnokát uraló gigantikus méretű fényfestett világ-háló alatt közös tér-, mozgás-, hang-, fény- és csendmeditáció keretében este kilenckor és éjfélkor "megállítják" az időt, ebben a segítőtársak Grencsó István, Hortobágyi László és a Budapest Kortárstánc Főiskola táncosai lesznek - olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szervezők erre az estére befüvesítik a múzeum nagycsarnokát, így több mint 300 négyzetméter zöld gyep várja a látogatókat. A Meotis Quartett ad koncertet Haydn művekből a díszteremben, a múzeum könyvtára pedig 22 óráig várja organikus könyvekkel és folyóiratokkal a látogatókat. Az öko-piacot a kertben, a fair-trade kávézót és teázót a múzeumban találják az érdeklődők.

A folyamatosan alakuló divatperformanszon a közönség a RERUHA, gondold újra a ruhatárad!? elnevezésű pályázat nyertes alkotásaiból, az ÖKOSZTÜM és a Manier gondolatébresztő kollekcióiból láthat modelleket, amelyeket a Budapest Kortárstánc Főiskola táncosai keltenek életre. A díszteremben 18 órától Varjúvári legenda címmel portréfilmet tekinthet meg a publikum Kós Károlyról, 22 órától pedig Osskó Judit mozgóképe látható Makovecz Imréről.

A fodrász tanoncok organikus hajkölteményeket varázsolnak a táncosokra és a vendégekre; a látogatók megtekinthetik a többi között a Haydn és az idő, a Műhelytitkok - Restaurált műkincsek az Iparművészeti Múzeumban és a Gyűjtők és kincsek című kiállításokat is.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×