eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Egyszeri felolvasó-színház Ulickaja drámájából a Centrál Színházban

A XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, Ljudmila Ulickaja is ellátogat arra a felolvasó-színházi estre, amit Orosz lekvár című drámájából április 25-én este rendeznek a Centrál Színház Kamamartermében.

Az előadás után pódiumbeszélgetést szerveznek, ahol az orosz írónő beszélgetőtársa Veiszer Alinda televíziós műsorvezető.

Csehov Cseresznyéskert című művének nemcsak parafrázisa, hanem folytatásaként is értelmezhető az idén hatvanhat éves írónő Orosz lekvár című drámája - mondta az InfoRádiónak Radnai Annamária, aki a darab fordítója és az előadás dramaturgja is egyben. Ugyanannak a családnak a tagjai találják ugyanis hasonló helyzetben magukat száz évvel később, mint Csehov hősei. Az Orosz lekvárban birtok helyett azonban már csak egy dácsája van a családnak, amelyet az idő

Radnai Annamária Ulickaja drámaírói munkásságáról elmondta, hogy az eredetileg bábszínházi dramaturg több mint két évtized alatt összesen három színházi darabot írt, amelyek közül a legutolsó Orosz lekvár bizonyult a legsikeresebbnek, az utóbbi időben több moszkvai és szentpétervári színház műsorán is szerepelt. A darab fordítója megemlítette, hogy míg Ulickaja regényeiben a klasszikus próza hagyományait követi, drámáiban több kísérletezőkedv jellemzi, és az írásaira jellemző irónia is komédiává erősödik az Orosz lekvárban.

A darabot Novák Eszter rendezésében, felolvasó-színház keretében mutatja be a Centrál Színház. Az előadás főbb szerepeit többek közt Borbás Gabi, Molnár Erika, Puskás Tamás, Mihályfi Balázs és Stefanovics Angéla és Tóth Ildikó alkítják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×