eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Káprázatos programokkal zár a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Fringe+ Fesztivál a Millenáris környékén, komolyzenei koncertek és színházi előadások várják az érdeklődőket a Budapesti Tavaszi Fesztivál záróeseményein.

Az elmúlt években a Budapesti Tavaszi Fesztivál utolsó hétvégéjén jelentkező, fiatal tehetségeket bemutató Fringe Fesztivált idén a Fringe+ programsorozat helyettesíti. A Millenáris területén és a Marcibányi téri művelődési központban péntektől vasárnapig az elmúlt három év Fringe Fesztiváljainak legsikeresebb fellépőivel találkozhat újra a közönség.

Az ingyenes programokon a három nap alatt több mint 120 produkciót láthatnak az érdeklődők, köztük színházi és táncelőadásokat, valamint koncerteket a komolyzenétől a dzsesszen át a könnyűzene minden változatáig.

Szimfonikus hangversenyek kedvelői pénteken este a Zeneakadémia nagytermében Beethoven-estet hallgathatnak meg a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában, ahol az Esz-dúr zongoraversenyben Kocsis Zoltán közreműködik.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapesti Fesztiválzenekar ad koncertet ugyancsak pénteken este a Művészetek Palotájában, ahol az együttest a Chicagói Operaház zeneigazgatója, Sir Andrew Davis vezényli. A programban Sibelius és Schumann művei mellett Prokofjev II. zongoraversenye szerepel, amelyben a francia Jean-Efflam Bavouzet működik közre.

A brit Gramophone magazin által "Amerika kedvenc mezzoszopránjaként" ünnepelt Susan Graham Gluck és Mozart áriákat énekel szombat este az Ensemble Matheus koncertjén, amelyet az alapító karmester-hegedűművész, a francia Jean-Cristoph Spinosi vezényel.

Vasárnap este a Bécsi Állami Opera Mozart Don Giovanni című operájával vendégeskedik a Művészetek Palotájában. A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik záróeseményén Fischer Ádám vezényel.

A hétvége izgalmas táncprodukciójának ígérkezik a Bangarra táncszínház fellépése szombaton a Fesztivál Színházban; az együttes az ausztrál őslakók hagyományait feldolgozó társulatok között a legnagyobb népszerűségnek örvend napjainkban.

Szintén végéhez közelít a Nemzeti Színház Nemzetközi Színházi Fesztiválja, amelynek utolsó külföldi vendégprodukciója szombaton és vasárnap Molnár Ferenc: Pál utcai fiúk című darabja, a Varsói Nemzeti Színház Kisszínházának előadásában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×