eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ghymes-koncert és Kisvakond-tárlat - kulturális programajánló

A Budapesti Tavaszi Fesztivál gazdag programkínálatán kívül is számos kulturális program várja az érdeklődőket a hétvégén.

Eugene O'Neill saját családjának portréját dolgozza fel Utazás az éjszakába című drámájában, amelyet Tordy Géza rendezésében Kováts Adél és Baliko Tamás főszereplésével mutat be szombat este a Budapest Kamaraszínház.

Szintén szombat este tűzi műsorra Scherer Péter színművész első rendezését a Kolibri Pince. Lutz Hübner Kikatt című iskolai drámája egy földrajztanárnő és diákjának tettlegességig fajuló viszonyát dolgozza fel, a szerepeket Pelsőczy Réka és Szanitter Dávid alakítják.

Reneszánsz történelmi gondolatkísérletként is értelmezhető Dér András Drakula vajda, Mátyás királynak rabja című produkciója. A Pinceszínház vasárnap esti bemutatójában a két uralkodó fiktív beszélgetéseit Harsányi Attila és Kardos Róbert előadásában tekinthetik meg.

A hétvége eseményei közt szerepel az Fonó Zeneház Szent Patrik napi Fesztiválja, amely a március 17-i ír ünnep alkalmából szombaton autentikus kelta népzenei és könnyűzenei koncerteknek ad otthont.

Az Antirassszista Világnap alkalmából szintén szombaton a Ghymes együttes gyermekműsorával koncertezik a Millenáris Fogadóban, a Spinóza Ház Első Zsidó Zenei Fesztiválja keretében pedig március 21-én Kántorkoncert, 22-én pedig a Gryllus testvérek és Szalóki Ági közös koncertje várja az érdeklődőket.

Szombat este a komolyzene kedvelői a MÁV Szimfonikusok kamarakoncertjét élvezhetik Kollár Imre vezényletével a Festetics-palota Tükörtermében, ahol Mozart, Vajda János és Benjamin Britten kompozíciói hangzanak el.

A hétvégén több kiállítás is nyílik: a gyerekek számára a Millenáris Kisvakond tárlata és a Mezőgazdasági Múzeum Húsvéti kiállítása nyújthat szórakozást, míg az idősebbek számára érdekes lehet a szintén Mezőgazdasági Múzeumban látható, a Hódmezővásárhelyi tanyavilágot bemutató kiállítás és az Iparművészeti Múzeum vasárnap nyíló Haydn és az idő című tárlata, amely az Esterházy-család órakincseibe enged betekintést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×