eur:
389.8
usd:
362.81
bux:
68145
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Kisvakond ismét meghódítja Budapestet

Generációk kedvence, a Kisvakond az egyik "sztárvendég" az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A népszerű cseh rajzfilmfigurának egy egész kiállítást szentelnek rajzfilmvetítéssel és gyerekfoglalkozásokkal március 20. és 29. között a Millenárison. A program ingyenes - derül ki az InfoRádiónak eljuttatott közleményből.

Zdenìk Miler cseh animációs filmrendező- képzőművésznek a róluk készült rajzfilmsorozat hozta meg a világhírt, amelyből csaknem ötven epizód készült. A sorozat érdekessége, hogy a Kisvakond és barátai a filmekben nem beszélnek, csak különböző indulatszavakat és hangokat használnak. Ezekhez a rendező a saját kislányairól, Kateøináról és Barboráról készített hangfelvételeket használta fel.

A Kisvakond kiállítás a család minden tagjának élményt ígér a Millenáris Teátrum Piros-Fekete Galériájában. A felnőttek megnézhetik Zdenìk Miler eredeti képeit, de bemutatják a legkülönfélébb kisvakondos termékeket is. A kicsiket pedig rajzfilmvetítéssel és gyerekfoglalkozásokkal várják naponta 10 és 18 óra között.

A Kisvakond kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál része, amelynek idei vendég országa az Európai Unió soros elnökségét adó Csehország. A háromhetes rendezvénysorozatban kiemelt helyet kap a cseh művészet, kultúra és turizmus.

A Szépművészeti Múzeumban március 20-án nyílik "A nő dicsérete" című tárlat, amelyen Alfons Mucha, a cseh szecesszió legnagyobb mesterének alkotásait lehet látni. A Prágai Rádiózenekar a Művészetek Palotájában, míg az Ensemble Martinu az MTA dísztermében ad komolyzenei hangversenyt. A főváros különböző pontjain, például a Millenárison, a Mai Manó Házban, az Artitude és a Nesssim Galériában a kortárs cseh művészettel lehet ismerkedni, míg az Országos Széchenyi Könyvtárban a cseh irodalomból és filmből kaphatnak ízelítőt a látogatók.

Azoknak pedig, akik ebben a hangulatban egyszerre szeretnének elmerülni, a "Cseh csillagok a Millenárison" című program a tökéletes választás március 27-28-29-én. A Millenáris Fogadó galériáján a cseh ipar zászlóshajóit bemutató kiállítás lesz, s közben a cseh élelmiszeripari cégek kóstolóval várják az érdeklődőket. Három világhírű és négy kevésbé ismert, kisebb sörgyár is bemutatkozik, és a kedvezményes árú finom sörökhöz klasszikus cseh sörkorcsolyákat kínálnak. Mindhárom estén dzsessz koncertet ad a Jana Koubková Quartett.

További információ a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapján: www.btf.hu

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×