eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Mick Jaggert akarja új lemezéhez Jerry Lee Lewis

A két rolling stone-nal, Mick Jaggerrel és Keith Richardsszal szeretne új lemezt készíteni a rock 'n' roll-fenegyerek, a hetvenes éveiben járó zongorista, énekes, zeneszerző és dalszövegíró, Jerry Lee Lewis. Az ötvenes években befutott zenész kedden indul esedékes Európa-turnéjára.

Azt reméli Jerry Lee Lewis, a rock nagy öregje, hogy új lemezén játszani fog Mick Jagger és Keith Richards is. A 73 éves zenész hozzátette: "Gyerekkoruk óta ismerem őket. Ez azért valami, nem? Már régen nem gyerekek." Új lemeze azonban szavai szerint még messze van. A blueszenész kedden Londonban indul neki európai turnéjának.

"Élvezem a zenélést, és imádok a tömegnek játszani - tette hozzá. - Ha egyszer majd nem jönnek a koncertjeimre, akkor majd abbahagyom". Megjegyezte, a közönség "ugyanolyan vad, mint régen".

Az 1935-ben született Jerry Lee Lewis a "Gyilkos" hírnevét őrült színpadi produkciójának köszönheti. Gyakran zongorájára ugrott, felgyújtotta azt vagy éppen táncolva játszott. Elvis Presley elismerően és féltékenyen meg is jegyezte, ha ő úgy tudna zongorázni, mint Jerry, feladná az éneklést.

Közfelháborodást váltott ki, amikor 1958-ban elvette harmadik feleségét, 13 éves unokatestvérét. Válásuk után Myra Murray Silver segítségével megírta a Great Balls of Fire: The Uncensored Story of Jerry Lee Lewis című könyvet, mely az 1989-es életrajzi film alapjául szolgált. A zenész 1986-ban elsőként került be a Rock and Roll Hall of Fame (hírességek csarnoka) büszkeségei közé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×